Nieuws


In verband met de zomervakantie zijn wij in de maand augustus minder goed telefonisch bereikbaar dan dat je van ons gewend bent.
We proberen je natuurlijk alsnog zo snel mogelijk te helpen. De snelste manier om met ons in contact te komen is per mail, via info@lewisseatingsystems.nl. Mocht je iemand telefonisch willen spreken dan zijn we dagelijks bereikbaar van 8.30 uur tot en met 12.30 uur.
Bedankt voor het begrip en we wensen iedereen een fijne zomerperiode toe!’

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen.
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses?
We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!

Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?
De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".
Wat houdt het in ❓
Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld.

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!
Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!
Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.

We kunnen weer! Door corona is het een tijd niet mogelijk geweest maar sinds augustus mogen we onze workshops weer geven vanaf onze locatie in Oldenzaal. Uiteraard rekening houdend met alle voorschriften en adviezen. De beschikbare data voor de laatste maanden van dit jaar zijn;
‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’
Donderdag 23 september 2021
Donderdag 11 november 2021
‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’
Donderdag 14 oktober 2021
Donderdag 9 december 2021
De data voor 2022 worden binnenkort ook bekend gemaakt.
Aanmelden of meer weten over deze workshops? Ga dan naar workshops of neem contact met ons op via training@lewisseatingsystems.nl.

In de nieuwsbrief van ZorgInfo van oktober 2020 is ten onrechte een bericht geplaatst waarin beweerd wordt dat de inhoud van de workshop: “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” niet past binnen de wettelijke verantwoordingskaders van het functiegericht indiceren. Na een aantal goede gesprekken met zorgkantoor Menzis en een externe deskundige is op vrijdag 29 december 2020, volgens afspraak, een rectificatiebericht geplaatst.


De overgangsregeling van de code VVR is vanwege de coronacrisis verlengd tot 31-12-2021. De tijd die resteert tot en met 31 december 2021 wordt door partijen betrokken bij het veilig vervoer van rolstoelinzittenden gebruikt voor de implementatie en verduidelijking van de overgangsregeling. Doel is en blijft duidelijkheid te verschaffen voor de rolstoelinzittende en chauffeur. De gesprekken voor het uitwerken van de overgangsregeling hebben door de coronacrisis forse vertraging opgelopen.


Gezien de lokale en landelijke ontwikkelingen rondom Covid-19 heeft Lewis besloten om al haar workshops over zitkwaliteit in november en december uit te stellen tot volgend jaar. Omdat de vraag naar goed zitten, juist nu, steeds vaker gesteld wordt delen wij in deze turbulente tijden graag onze kennis met behulp van digitale Materclasses met als overkoepelend thema: Zithouding. Deze kennis helpt indiceerders, hulpmiddelenadviseurs en Wmo-consulenten bij het verklaren van zitproblemen en het vinden van een oplossingsrichting voor een anatomische verantwoorde en stabiele zithouding voor cliënten.