/
/
Kwaliteit

Kwaliteit en veiligheid

Eindgebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat onze producten kwalitatief hoogwaardig en veilig zijn. Dit kunnen we garanderen, omdat wij met onze vakkennis alles in eigen beheer produceren. 

Nick, Tom en Bram in de werkplaats.

Kwaliteit en veiligheid

Eindgebruikers moeten erop kunnen vertrouwen dat onze producten kwalitatief hoogwaardig en veilig zijn. Dit kunnen we garanderen, omdat wij met onze vakkennis alles in eigen beheer produceren. 

Bram plakt de schuimlagen in de zitorthese.
Vakmanschap

Een vak apart

Alle producten die bij ons de deur uitgaan, komen uit onze eigen werkplaats en worden met veel precisie en plezier ambachtelijk gemaakt. Maar of het nu gaat om het opnemen van de telefoon, het aanmeten, ontwikkelen, produceren of het leveren van een zitorthese, ons vak is een vak apart. De kwaliteit van onze diensten staan onlosmakelijk verbonden met persoonlijk contact en aandacht. Iets wat alleen gerealiseerd kan worden door het efficiënt toepassen van kennis door gepassioneerde medewerkers.

Veiligheid voorop

Onze eindgebruikers moet zich veilig voelen als ze gebruik maken van onze zitortheses. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat onze producten voldoen aan alle gestelde veiligheidseisen en regelgevingen. Onze producen voldoen daarom aan de volgende eisen en regelgevingen. 

Onze zitortheses zijn voorzien van een CE-markering.

CE-markering

Elke zitorthese die onze werkplaats verlaat is voorzien van een CE-markering. De CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan de daarvoor geldende eisen binnen de Europese Economische Ruimte.

Wij werken volgens het MDR, Medical Device Regulation.

MDR

De Medical Device Regulation is de Europese Verordening Medische Hulpmiddelen die sinds 26 mei 2021 van kracht is. Sinds de invoering van de Medical Device Regulation werken we volledig volgens deze wetgeving.

We hebben convenanten met verschillende rolstoelfabrikanten.

Convenanten

We hebben convenanten met verschillende rolstoelfabrikanten voor de diverse rolstoelonderstel-zitorthese combinaties. De actuele lijst is te vinden op de website van Firevaned.

Onze producten zijn getest om de veiligheid te kunnen garanderen.

Crashtest

Om de veiligheid van onze producten te testen wordt tijdens een crashtest een frontale aanrijding van een voertuig gesimuleerd. De zitorthese met hoofdsteun is getest en heeft de zwaarste eisen goed doorstaan. Hiermee voldoet de zitorthese aan de eisen uit norm ISO 7176-19.

Wij dragen het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

NKH

Als één van de weinige orthesefabrikanten is Lewis lid van branchevereniging Firevaned en draagt daardoor het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen.

Wij staan garant voor onze producten.

Garantie

Lewis staat garant voor een kwalitatief hoogwaardig product. Om een zo hoog mogelijke zitkwaliteit te bereiken bieden we twaalf maanden technische garantie en drie maanden zitgarantie.

Meer weten over Lewis Seating Systems?

Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op