Ontmoet Anne in onze

Animaties

Wij delen onze kennis graag met iedereen die interesse heeft. Om op een luchtige en begrijpelijke manier kennis te maken met de theorie achter de Lewis richtlijnen hebben wij een deel van onze kennis gebundeld in een vijftal korte animaties. Deze animaties geven op een heldere manier weer hoe zitproblemen ontstaan, wat de gevolgen zijn en hoe je ze voorkomt.

Anne, het gezicht van onze animaties.
In deze video laat Anne zien wat functionele houdingshoeken zijn en hoe je de zithouding kunt meten.
Video afspelen over In deze video laat Anne zien wat functionele houdingshoeken zijn en hoe je de zithouding kunt meten.

Functionele houdingshoeken

Om zitproblemen te voorkomen is het bieden van een juiste zithouding essentieel. Door het meten van functionele houdingshoeken kan een gewenste zithouding worden gerealiseerd. In deze video leggen we uit wat functionele houdingshoeken zijn en hoe je de zithouding kunt meten.
In deze video laat Anne zien waarom je het belangrijk is dat het hoofd in balans op de romp staat.
Video afspelen over In deze video laat Anne zien waarom je het belangrijk is dat het hoofd in balans op de romp staat.

Hoofd ontspannen op de romp

Voor het gevoel van comfort, het waarnemen van de omgeving maar ook de aansturing van het lichaam is het belangrijk dat de blik op de horizon is gericht. De stand van het hoofd op de romp speelt hierbij een belangrijke rol. In deze video leggen we uit wanneer het hoofd in balans op de romp staat en waarom dit belangrijk is voor een goede zithouding.

In deze video laat Anne zien hoe je rompstabiliteit realiseert.
Video afspelen over In deze video laat Anne zien hoe je rompstabiliteit realiseert.

Rompstabiliteit

Iedereen die moet zitten is op zoek naar rompstabiliteit. Weinig of geen rompstabiliteit is één van de belangrijkste oorzaken van zitproblemen voor mensen die de hele dag zitten. In deze video leggen we uit hoe je rompstabiliteit realiseert.
In deze video laat Anne zien waarom individuele ondersteuning voor de wervelkolom zo belangrijk is.
Video afspelen over In deze video laat Anne zien waarom individuele ondersteuning voor de wervelkolom zo belangrijk is.

Individuele curvatuur

De vorm van de wervelkolom is voor iedereen anders en dus individueel. Om zitproblemen bij mensen die de hele dag moeten zitten te voorkomen is individuele ondersteuning voor de wervelkolom nodig. In deze video leggen we uit waarom deze ondersteuning zo belangrijk is en hoe je dit realiseert.
In deze video laat Anne zien hoe wrijving in het zitvlak onstaat en hoe je dit kunt voorkomen.
Video afspelen over In deze video laat Anne zien hoe wrijving in het zitvlak onstaat en hoe je dit kunt voorkomen.

Voorkomen van wrijving in het zitvlak

Wrijving in het zitvlak is één van de oorzaken van zitproblemen voor mensen die de hele dag moeten zitten en niet of nauwelijks kunnen verzitten. In deze video leggen we uit hoe wrijving in het zitvlak ontstaat en belangrijker nog, hoe je het kunt voorkomen.

Meer weten over Lewis Seating Systems?

Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op