/
Werkwijze

Werkwijze

van intake tot nazorg

De werkwijze van Lewis is anders dan je van de meeste orthesebouwers gewend bent. Door ons unieke leveringsprotocol worden zitproblemen op een effectieve en efficiënte wijze opgelost, zodat onze eindgebruikers snel geholpen zijn. Om de kwaliteit van het product en het proces te waarborgen houden we de productie van de zitorthese in eigen huis en begeleiden onze zitadviseurs het ortheseproces van begin tot eind.

Een intakeformulier wordt ingevuld.

Intake

De betrokken hulpmiddelenleverancier neemt contact met ons op. Onze collega’s van de verkoopbinnendienst starten het traject, verzamelen zoveel mogelijk relevante informatie én plannen de eerste afspraak. Afhankelijk van de beschikbare informatie wordt eerst een intake óf direct de levering van de Lewis zitorthese gepland. Tijdens de intake wordt alle benodigde informatie verzameld op het Lewis intakeformulier. Wanneer de betrokken hulpmiddelenleverancier of indiceerder het intakeformulier volledig heeft ingevuld kunnen we deze afspraak overslaan. Zo verkorten we het ortheseleveringsproces en zit de eindgebruiker sneller goed! 

Zitorthese en accessoires

Productie

De gegevens van het intakeformulier geven ons voldoende informatie om de vorm en maat van de Lewis zitorthese te bepalen. Daarnaast bekijken we welke accessoires noodzakelijk zijn om de gevraagde mate van zitkwaliteit te bereiken. In samenspraak met de Lewis zitadviseur bereiden onze collega’s uit de werkplaats de Lewis zitorthese voor. De zitorthese wordt voorzien van de gewenste bekleding en de gevraagde accessoires worden naar maat geproduceerd. Voordat de zitorthese wordt ingepakt wordt een laatste kwaliteitscontrole uitgevoerd. Op deze manier zorgen we voor kwalitatief hoogwaardige producten voor onze eindgebruikers.    

Bram verwijdert overtollig schuim aan de buitenzijde van de zitorthese.
De zitorthese is op de rolstoel gemonteerd en klaar voor de levering.

Levering

Op locatie monteert de Lewis zitadviseur de zitorthese op de rolstoel van onze eindgebruiker. De speciaal ontwikkelde bevestigingssets zorgen ervoor dat de eindgebruiker veilig gebruik kan maken van de zitorthese. Zodra de Lewis zitadviseur klaar is met de montage wordt de zitorthese afgesteld volgens onze richtlijnen, zodat er een Anatomisch Verantwoord en Stabiele zithouding wordt gecreëerd. 

Na de montage mag de eindgebruiker plaatsnemen in de zitorthese en worden de laatste fijnafstellingen uitgevoerd. Vervolgens wordt de zitorthese individueel gemaakt met ons gepatenteerde IMOtech systeem.

Het IMOtech systeem, hoe werkt dat nou precies?

Controle, zorg en nazorg

Uiteraard krijgt de eindgebruiker een korte instructie over de nieuwe zitorthese en de nieuw aangeboden zithouding. Een zitorthese biedt in veel gevallen een andere zithouding aan. Veel eindgebruikers moeten de eerste dagen aan deze nieuwe opgelegde zithouding wennen. Mochten er toch problemen ontstaan dan mag de eindgebruiker altijd contact met ons opnemen. Ook als deze problemen na een paar weken ontstaan. Als laatste wordt een afspraak gepland voor de evaluatie. Dit kan op locatie, maar ook telefonisch.

Elias geeft nog extra uitleg over de zitorthese en de andere accessoires van Lewis.

Meer weten over Lewis Seating Systems?

Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op