Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

De werkwijze van Lewis


Lewis traject 

In samenwerking met de adviseur en therapeut wordt de benodigde informatie op het intakeformulier verzameld. De inforamtie wordt vertaald naar een productadvies. Na de bestelling wordt de levering (montage, afstelling en vormfixatie) doorgaans binnen tien werkdagen uitgevoerd. De Lewis zitadviseur komt naar de cliënt toe voor het plaatsen van de zitorthese. In speciale gevallen kan het nuttig zijn om bij Lewis in Oldenzaal te komen, zodat direct gebruik kan worden gemaakt van onze werkplaats. 
Leveringsprotocol
Om de visie van Lewis te kunnen nastreven is er een protocol ontwikkeld. Door het volgen van het protocol wordt de zitorthese afgestemd op het AVeS-model en wordt de kwaliteit gewaarborgd. 

 1. Montage
  Het protocol begint met de montage waarin de rugorthese, zittingorthese en eventuele accessoires op de rolstoel worden gemonteerd. Voor de rug- en zittingorthese en voor sommige accessoires zijn rolstoelspecifieke bevestigingsets nodig. Deze sets zijn zo ontworpen dat ze gemakkelijk en foutloos geïnstaleerd kunnen worden.
    
 2. Afstelling
  Voordat de cliënt in zijn of haar nieuwe zitorthese plaatsneemt wordt de rolstoel ingesteld. Hierbij is het van belang dat de rugorthese in de juiste hoek wordt ingesteld. Door de rolstoelspecifieke instellingsmogelijkheden te gebruiken in combinatie met de Lewis montage producten kunnen de gewenste houdingshoeken worden ingesteld.
   
 3. Afstelling in de stoel
  Het fijnafstellen gebeurt terwijl de cliënt in de zitorthese zit. Hierbij is het van belang dat: 
  - de houdingshoeken volgens AVeS-richtlijnen worden afgesteld;
  - het hoofd in balans op de romp komt te staan;
  - de cliënt volledig achterin de zitting-orthese zit;
  - de rugorthese positie zorgt dat de wervelkolom zo gestrekt mogelijk ondersteunt wordt.

   ​
 4. Vormfixatie in de stoel
  Wanneer de zitorthese is afgesteld wordt met behulp van IMOtech de zitorthese individueel op maat gemaakt. De client wordt, in overleg met de therapeut, in de gewenste houding gezet. Binnen een kort tijdsbestek is individuelevorm van de eindgebruiker gerealiseerd en is de zitorthese klaar voor gebruik.

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal