Maatschappelijk verantwoord ondernemen

MVO

Het verhogen van de levenskwaliteit van onze eindgebruikers doen wij niet alleen door het toepassen van onze producten en het delen van onze kennis, maar ook door het zorgvuldig omgaan met onze wereld. Dagelijks kijken we kritisch naar de maatschappelijke effecten van onze bedrijfsprocessen, producten en keuzes en waar nodig passen wij deze aan.

Inclusieve maatschappij

Artikel 1 van de rechten van de mens beschrijft dat “alle mensen gelijk in waardigheid rechten worden geboren. Zij zijn begiftigd met verstand en geweten, en behoren zich jegens elkander in een geest van broederschap te gedragen.” Lewis streeft dan ook naar de inclusieve maatschappij. Een maatschappij waarin iedereen kan en mag meedoen en een samenleving die openstaat voor elkaar. Wanneer mensen door een beperking de hele dag zittend moeten doorbrengen, is meedoen soms lastig. Lewis levert onder andere een bijdrage aan de inclusieve maatschappij door ervoor te zorgen dat mensen met zitproblemen langdurig en pijnvrij kunnen zitten zodat ze kunnen blijven meedoen.

Samen sta je sterker

Noaberschap

Als echt Twents bedrijf hechten wij veel waarde aan Noaberschap. Noaberschap is van oudsher de verplichting om de noabers, of buren, met raad en daad bij te staan, het omzien naar elkaar, het helpen in goede en moeilijke tijden. Wij proberen dan ook samenwerkingen dichtbij huis te zoeken. Lewis investeert in lokale ondernemers. Zo proberen we onze grondstoffen en onderdelen in te kopen bij verschillende metaalbewerkingsbedrijven op het industrieterrein van Oldenzaal. De gereedschappen bestellen we bij de lokale ijzerwarenwinkel en wanneer we een verplaatsing van een grote hoeveelheid goederen op de planning hebben dan kunnen we altijd een beroep doen op onze directe buren.

DCW

Lewis werkt graag samen met de sociale werkplaats DCW in Enschede. Het doel van de DCW is passend werk bieden aan meer dan 500 medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. De DCW staat voor nauwkeurigheid, korte lijntjes en het proactief denken en dat maakt dat we in de DCW een geweldige samenwerkingspartner hebben gevonden. Onder andere verzorgt de DCW het assemblagewerk voor onze harde zittingdragers, diverse bevestigingsets en wordt het IMOtech systeem voorbereid.

“Op het dak van het pand van Lewis Seating Systems liggen 200 zonnepanelen. Hierdoor zijn we op het gebied van elektriciteit voor een deel zelfvoorzienend!”

CO2 reductie

We proberen jaarlijks onze CO2 uitstoot te reduceren. Door het innoverende en gepatenteerde IMOtech principe kan een zitorthese in één bezoek op locatie gemonteerd, afgesteld en individueel op maat worden gemaakt. Dit betekent dat de Lewis zitorthese in veel gevallen aan het eind van de afspraak direct gebruiksklaar is. Op deze manier draagt ons leveringsprotocol en onze efficiënte planning bij aan het reduceren van het gemiddeld aantal gereden kilometers per eindgebruiker en dus tot het reduceren van de CO2 uitstoot van onze servicebussen.

Meer weten over Lewis Seating Systems?

Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op