Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Workshops


Bij het adviseren van hulpmiddelen word je regelmatig geconfronteerd met mensen die een groot deel van de dag zittend in een rolstoel moeten doorbrengen. Wanneer zij niet of nauwelijks kunnen verzitten, kunnen allerlei zitgerelateerde problemen ontstaan zoals scheefzakken, onderuitzakken, vermoeidheid en zelfs decubitus.

Om nieuwe inzichten te geven over zitproblematiek en het voorkomen hiervan, organiseert Lewis de workshop: “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk”. Deze workshop geeft praktische en vernieuwde inzichten over hoe zitkwaliteit kan worden verbeterd. De workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” geeft praktische handvatten voor het opstellen van functie-eisen aan een zitorthese. Lewis biedt beide workshops kosteloos aan en wil daarmee een bijdrage leveren aan een wereld waarin rolstoelgebruikers pijnvrij kunnen zitten.

Hoewel het niet noodzakelijk is, wordt aangeraden om éérst de workshop “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk” te volgen. In deze workshop wordt een aantal vernieuwde begrippen behandeld die in de Workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” opnieuw aan bod komen.

Locatie
De workshops worden gegeven bij Lewis Seating Systems aan de Willem Vleertmanstraat 23a te Oldenzaal. In overleg kunnen de workshops op locatie worden gegeven.

Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk

over zithouding, drukverdeling en zitgedrag

Om langdurig te kunnen zitten, dient een hoge mate van zitkwaliteit te worden aangeboden. Hierbij is het begrip zitkwaliteit moeilijk te definiëren. Om hier toch grip op te krijgen wordt zitkwaliteit opgedeeld in zithouding, drukverdeling en zitgedrag. Deze drie facetten komen samen in het Lewis model. Zithouding en drukverdeling kunnen positief worden beïnvloed door de zitvoorziening. Zitgedrag is daarentegen moeilijk te beïnvloeden, maar zeker zo belangrijk om Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk te realiseren.

Deze workshop geeft praktische en vernieuwde inzichten over zitkwaliteit. Deze inzichten kunnen helpen bij het indiceren of het optimaliseren van standaard zitvoorzieningen. Wanneer een standaard zitvoorziening niet of niet meer voldoende zitkwaliteit biedt, kan een zitorthese een oplossing bieden. Graag willen wij jou dan ook kennis laten maken met de Lewis zitorthese.

Na het volgen van de workshop:
 • Ken jij de definities drukverdeling en zithouding
 • Heb jij vernieuwde inzichten in hoe zitkwaliteit tot stand komt
 • Ken jij de minimale eisen waaraan een zitvoorziening moet voldoen
 • Kun jij vernieuwde inzichten toepassen in de praktijk
Programma
 • 10.00-12.30        Zithouding
 • 12.30-13.00        Lunch
 • 13.00-14.00        Drukverdeling
 • 14.00-15.45        Toepassing in de praktijk
 • 15.45-16.00        Afronding en evaluatie
Accreditatie en aanmelden
De workshop “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk” is aangemeld bij het ADAP voor ergotherapeuten en gewaardeerd met 5.5 accreditatiepunten. Voor geregistreerde fysiotherapeuten zijn 6 accreditatiepunten toegekend dankzij de aanmelding bij het KNGF.

Wil jij jou aanmelden voor deze workshop? Dat kan eenvoudig door het Aanmeldformulier Worskhop: "Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk" in te vullen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen naar training@lewisseatingsystems.nl 

Cursusdata
 • donderdag 18 april 2019
 • donderdag 23 mei 2019
 • donderdag 20 juni 2019
 • donderdag 17 oktober 2019
 • donderdag 21 november 2019
 • donderdag 19 december 2019
 

Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF

over het stellen van functie-eisen aan een zitorthese

Steeds vaker is het stellen van functie-eisen aan een zitvoorziening noodzakelijk bij de aanvraag van een zitorthese. De internationale gemeenschappelijke taal: “International Classification of Functioning, Disability and Health”, ICF, wordt bij het opstellen van deze eisen gebruikt als richtlijn. In deze workshop worden verschillende praktijksituaties ontrafeld met behulp van het ICF-model. Na het in kaart brengen en analyseren van de zitrelevante cliëntstoornissen, - beperkingen en -behoeften kunnen functie-eisen worden opgesteld.

Na het volgen van de workshop:
 • Kun jij het functioneren van de cliënt centraal plaatsen bij de indicatie
 • Kun jij zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften identificeren
 • Kun jij functie-eisen stellen aan een zitorthese
 • Kun jij de keuze voor een zitorthese verantwoorden
Voorbereiding
Voorafgaand aan de workshop wordt een praktijkcasus toegestuurd. Zo kun jij door de vraagstelling in de casus alvast ervaring opdoen met het ICF-model. Tijdens de workshop wordt de voorbeeldcasus nader toegelicht.

Programma workshop
 • 09.30 - 10.15        Theoretisch kader AVeS
 • 10.15 - 11.00        ICF-bouwstenen
 • 11.00 - 11.45        Voorbeeldcasus
 • 11.45 - 12.15        Quiz
 • 12.15 - 12.45        Lunch
 • 12.45 - 15.00        Casuïstiek
 • 15.00 - 16.00        Afronding en evaluatie
Accreditatie en aanmelden
De workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” is aangemeld bij het ADAP voor ergotherapeuten en gewaardeerd met 6.5 accreditatiepunten. Voor geregistreerde fysiotherapeuten zijn 6 accreditatiepunten toegekend dankzij de aanmelding bij het KNGF.

Wil jij jou aanmelden voor deze workshop? Dat kan eenvoudig door het Aanmeldformulier Worskhop "Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF" in te vullen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen naar training@lewisseatingsystems.nl 

Cursusdata
 • donderdag  6 juni 2019
 • donderdag  19 september 2019
 • donderdag  7 november 2019 
Aangepaste openingstijden

In verband met Hemelvaartsdag zijn wij op donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2019 gesloten.
Lees meer

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal