Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Workshops


Bij het adviseren van hulpmiddelen word je regelmatig geconfronteerd met mensen die een groot deel van de dag zittend in een rolstoel moeten doorbrengen. Wanneer zij niet of nauwelijks kunnen verzitten, kunnen allerlei zitgerelateerde problemen ontstaan zoals scheefzakken, onderuitzakken, vermoeidheid en zelfs decubitus.

Om nieuwe inzichten te geven over zitproblematiek en het voorkomen hiervan, organiseert Lewis de workshop: “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk”. Deze workshop geeft praktische en vernieuwde inzichten over hoe zitkwaliteit kan worden verbeterd. De workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” geeft praktische handvatten voor het opstellen van functie-eisen zodat deze vertaald kunnen worden naar de producteigenschappen van een zitorthese.

Hoewel het niet noodzakelijk is, wordt aangeraden om éérst de workshop “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk” te volgen. In deze workshop wordt een aantal vernieuwde begrippen behandeld die in de Workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” opnieuw aan bod komen.

Locatie
De workshops worden gegeven bij Lewis Seating Systems aan de Willem Vleertmanstraat 23a te Oldenzaal. Een workshops op locatie kan natuurlijk ook! Hier rekenen wij, naast de kosten per deelnemer, een bedrag van €250,- voor.

Heb je interesse in een digitale workshop? Neem dan contact met ons op.

Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk

over zithouding, drukverdeling en zitgedrag

Om langdurig te kunnen zitten, dient een hoge mate van zitkwaliteit te worden aangeboden. Hierbij is het begrip zitkwaliteit moeilijk te definiëren. Om hier toch grip op te krijgen wordt zitkwaliteit opgedeeld in zithouding, drukverdeling en zitgedrag. Deze drie facetten komen samen in het Lewis-model. Zithouding en drukverdeling kunnen positief worden beïnvloed door de zitvoorziening. Zitgedrag is daarentegen moeilijk te beïnvloeden, maar zeker zo belangrijk om Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk te realiseren.

Deze workshop geeft praktische en vernieuwde inzichten over zitkwaliteit. Deze inzichten kunnen helpen bij het indiceren of het optimaliseren van standaard zitvoorzieningen. Wanneer een standaard zitvoorziening niet of niet meer voldoende zitkwaliteit biedt, kan een zitorthese een oplossing bieden. Graag willen wij jou ook laten zien hoe de theorie in de praktijk kan worden gebracht.

Na het volgen van de workshop:
 • ken jij de definities drukverdeling en zithouding;
 • heb jij vernieuwde inzichten in hoe zitkwaliteit tot stand komt;
 • ken jij de minimale eisen waaraan een zitvoorziening moet voldoen;
 • kun jij vernieuwde inzichten toepassen in de praktijk.
Programma
 • 09.30-12.30        Zithouding
 • 12.30-13.00        Lunch (inbegrepen)
 • 13.00-14.00        Drukverdeling
 • 14.00-15.45        Toepassing in de praktijk
 • 15.45-16.00        Afronding en evaluatie
Accreditatie en aanmelden
De workshop “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk” is aangemeld bij het ADAP voor ergotherapeuten en gewaardeerd met 5.5 accreditatiepunten. Voor geregistreerde fysiotherapeuten zijn 6 accreditatiepunten toegekend dankzij de aanmelding bij het KNGF.

Wil jij jou aanmelden voor deze workshop? Dat kan eenvoudig door het Aanmeldformulier Worskhop: "Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk" in te vullen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen naar training@lewisseatingsystems.nl 

Tarieven
Voor deze workshop vragen we een bijdrage van €65,- per deelnemer.
Na afloop ontvang je het boek ‘Zo zit het! Over zitten, stoelen en rolstoelen’ van Harrie Staarink.

​​Cursusdata - 2022 & 2023
Do 10 november 2022
Do 26 januari 2023
Do 23 maart 2023
Do 1 juni 2023
Do 2 november 2023
AVeS
AVeS
AVeS
AVeS
AVeS
 
 

Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF

over het opstellen van functie-eisen en de vertaalslag naar producteigenschappen van een zitvoorziening

Het optimaal functioneren van je cliënt centraal plaatsen bij indicatiestelling voor een standaard zitvoorziening of een zitorthese, begint bij het opstellen van functie-eisen. De internationale gemeenschappelijke taal: “International Classification of Functioning, Disability and Health”, ICF, wordt bij het opstellen van deze eisen gebruikt als richtlijn. In deze workshop worden verschillende praktijksituaties ontrafeld met behulp van het ICF-model.

Na het volgen van de workshop:
 • kun jij het functioneren van de cliënt centraal plaatsen bij de indicatie;
 • kun jij zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften identificeren;
 • kun jij functie-eisen opstellen en vertalen naar producteigenschappen van een zitorthese;
 • kun jij de keuze voor een zitorthese verantwoorden.
Voorbereiding
Voorafgaand aan de workshop wordt een praktijkcasus toegestuurd. Zo kun jij door de vraagstelling in de casus alvast ervaring opdoen met het ICF-model. Tijdens de workshop wordt de voorbeeldcasus nader toegelicht.

Programma workshop
 • 09.30 - 10.15        Theoretisch kader AVeS
 • 10.15 - 11.00        ICF-bouwstenen
 • 11.00 - 11.45        Voorbeeldcasus
 • 11.45 - 12.15        Quiz
 • 12.15 - 12.45        Lunch (inbegrepen)
 • 12.45 - 15.00        Casuïstiek
 • 15.00 - 16.00        Afronding en evaluatie
Accreditatie en aanmelden
De workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” is aangemeld bij het ADAP voor ergotherapeuten en gewaardeerd met 6.5 accreditatiepunten. Voor geregistreerde fysiotherapeuten zijn 6 accreditatiepunten toegekend dankzij de aanmelding bij het KNGF.

Wil jij jou aanmelden voor deze workshop? Dat kan eenvoudig door het Aanmeldformulier Worskhop "Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF" in te vullen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen naar training@lewisseatingsystems.nl 

Tarieven
Voor deze workshop vragen we een bijdrage van €65,- per deelnemer.

Cursusdata - 2022 & 2023ICF model
Do 6 oktober 2022 ICF
Do 8 december 2022
Do 16 februari 2023
Do 20 april 2023
Do 28 september 2023
Do 7 december 2023
ICF
ICF
ICF
ICF
ICF

 
 

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal