Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Workshops


Bij het adviseren van hulpmiddelen word je regelmatig geconfronteerd met mensen die een groot deel van de dag zittend in een rolstoel moeten doorbrengen. Wanneer zij niet of nauwelijks kunnen verzitten, kunnen allerlei zitgerelateerde problemen ontstaan zoals scheefzakken, onderuitzakken, vermoeidheid en zelfs decubitus.

Om nieuwe inzichten te geven over zitproblematiek en het voorkomen hiervan, organiseert Lewis de workshop: “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk”. Deze workshop geeft praktische en vernieuwde inzichten over hoe zitkwaliteit kan worden verbeterd. De workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” geeft praktische handvatten voor het opstellen van functie-eisen aan een zitorthese. Lewis biedt beide workshops kosteloos aan en wil daarmee een bijdrage leveren aan een wereld waarin rolstoelgebruikers pijnvrij kunnen zitten.

Hoewel het niet noodzakelijk is, wordt aangeraden om éérst de workshop “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk” te volgen. In deze workshop wordt een aantal vernieuwde begrippen behandeld die in de Workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” opnieuw aan bod komen.

Locatie
De workshops worden gegeven bij Lewis Seating Systems aan de Willem Vleertmanstraat 23a te Oldenzaal. In overleg kunnen de workshops op locatie worden gegeven.

Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk

over zithouding, drukverdeling en zitgedrag

Om langdurig te kunnen zitten, dient een hoge mate van zitkwaliteit te worden aangeboden. Hierbij is het begrip zitkwaliteit moeilijk te definiëren. Om hier toch grip op te krijgen wordt zitkwaliteit opgedeeld in zithouding, drukverdeling en zitgedrag. Deze drie facetten komen samen in het Lewis model. Zithouding en drukverdeling kunnen positief worden beïnvloed door de zitvoorziening. Zitgedrag is daarentegen moeilijk te beïnvloeden, maar zeker zo belangrijk om Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk te realiseren.

Deze workshop geeft praktische en vernieuwde inzichten over zitkwaliteit. Deze inzichten kunnen helpen bij het indiceren of het optimaliseren van standaard zitvoorzieningen. Wanneer een standaard zitvoorziening niet of niet meer voldoende zitkwaliteit biedt, kan een zitorthese een oplossing bieden. Graag willen wij jou dan ook kennis laten maken met de Lewis zitorthese.

Na het volgen van de workshop:
 • Ken jij de definities drukverdeling en zithouding
 • Heb jij vernieuwde inzichten in hoe zitkwaliteit tot stand komt
 • Ken jij de minimale eisen waaraan een zitvoorziening moet voldoen
 • Kun jij vernieuwde inzichten toepassen in de praktijk
Programma
 • 10.00-12.30        Zithouding
 • 12.30-13.00        Lunch
 • 13.00-14.00        Drukverdeling
 • 14.00-15.45        Toepassing in de praktijk
 • 15.45-16.00        Afronding en evaluatie
Accreditatie en aanmelden
De workshop “Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk” is aangemeld bij het ADAP voor ergotherapeuten en gewaardeerd met 5.5 accreditatiepunten. Voor geregistreerde fysiotherapeuten zijn 6 accreditatiepunten toegekend dankzij de aanmelding bij het KNGF.

Wil jij jou aanmelden voor deze workshop? Dat kan eenvoudig door het Aanmeldformulier Worskhop: "Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk" in te vullen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen naar training@lewisseatingsystems.nl 

Cursusdata
 
 • donderdag 5 november 2020
 

Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF

over het stellen van functie-eisen aan een zitorthese

Steeds vaker is het stellen van functie-eisen aan een zitvoorziening noodzakelijk bij de aanvraag van een zitorthese. De internationale gemeenschappelijke taal: “International Classification of Functioning, Disability and Health”, ICF, wordt bij het opstellen van deze eisen gebruikt als richtlijn. In deze workshop worden verschillende praktijksituaties ontrafeld met behulp van het ICF-model. Na het in kaart brengen en analyseren van de zitrelevante cliëntstoornissen, - beperkingen en -behoeften kunnen functie-eisen worden opgesteld.

Na het volgen van de workshop:
 • Kun jij het functioneren van de cliënt centraal plaatsen bij de indicatie
 • Kun jij zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften identificeren
 • Kun jij functie-eisen stellen aan een zitorthese
 • Kun jij de keuze voor een zitorthese verantwoorden
Voorbereiding
Voorafgaand aan de workshop wordt een praktijkcasus toegestuurd. Zo kun jij door de vraagstelling in de casus alvast ervaring opdoen met het ICF-model. Tijdens de workshop wordt de voorbeeldcasus nader toegelicht.

Programma workshop
 • 09.30 - 10.15        Theoretisch kader AVeS
 • 10.15 - 11.00        ICF-bouwstenen
 • 11.00 - 11.45        Voorbeeldcasus
 • 11.45 - 12.15        Quiz
 • 12.15 - 12.45        Lunch
 • 12.45 - 15.00        Casuïstiek
 • 15.00 - 16.00        Afronding en evaluatie
Accreditatie en aanmelden
De workshop “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” is aangemeld bij het ADAP voor ergotherapeuten en gewaardeerd met 6.5 accreditatiepunten. Voor geregistreerde fysiotherapeuten zijn 6 accreditatiepunten toegekend dankzij de aanmelding bij het KNGF.

Wil jij jou aanmelden voor deze workshop? Dat kan eenvoudig door het Aanmeldformulier Worskhop "Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF" in te vullen. Mocht je vragen hebben dan kun je altijd mailen naar training@lewisseatingsystems.nl 

Cursusdata
 
 • donderdag 8 oktober 2020 = vol
 • donderdag 10 december 2020
Bereikbaarheid in de vakantieperiode

In de periode van maandag 27 juli tot en met vrijdag 14 augustus 2020 is een aantal collega’s van de verkoopbinnendienst met vakantie. Hierdoor zijn wij minder goed telefonisch bereikbaar dan dat u van ons gewend bent.
De snelste manier om met ons in contact te komen is per mail, via info@lewisseatingsystems.nl, onze andere collega’s staan namelijk klaar om u zo goed mogelijk te helpen. Mocht u toch iemand willen spreken dan zijn we dagelijks bereikbaar van 08.30 uur tot en met 12.30 uur via het telefoonnummer 088 011 4900.
Het kan in deze periode voorkomen dat u kort moet wachten voor u een collega aan de telefoon krijgt. Uiteraard doen we ons best om u zo spoedig mogelijk te bereiken. Wij willen u op voorhand bedanken voor uw begrip en wensen u een fijne zomerperiode toe!
Lees meer

In deze corona tijden hebben wij geleerd dat fysiek contact niet altijd nodig is, soms is “even sparren” ook zeer waardevol! Daarom houden wij bij Lewis elke derde donderdag van de maand van 16.00 uur tot 17.00 uur een “digitaal vragenuurtje”. Tijdens deze online sessie is er ruimte om vrijblijvend te sparren over een bepaalde casus, denken wij graag mee in oplossingsrichtingen voor specifieke zitproblemen proberen wij alle vragen over zitkwaliteit zo goed mogelijk te beantwoorden. Wil je een keer aansluiten of heb je vragen over het digitale vragenuurtje? Stuur dan een mail naar vragen@lewisseatingsystems.nl
Lees meer

Door de uitbraak van COVID-19 zijn er specifiek cruciale beroepsgroepen aangewezen die belangrijk zijn om de samenleving draaiende te houden. Lewis behoort vanaf de start van de coronaperiode tot deze cruciale beroepsgroepen. Dit betekent dat wij de afgelopen maanden niet stil hebben gezeten en dat we ondanks alle onrust, met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM, altijd ons werk zijn blijven doen.

Lees hier alles over onze bereikbaarheid, leveringen en preventie maatregelen!


Lees meer
De data voor de workshops in 2020 zijn bekend!

De data voor de workshops in 2020 zijn bekend. Dit betekent dat jij je vanaf nu in kunt schrijven voor deelname aan onze geaccrediteerde workshops.  

 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal