Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Vesten en gordels


De Lewis vesten en gordels worden toegepast bij niet-ontwikkelde of verminderde controle over de romp. Naast het begrenzen van de romp, wordt ook een gevoel van extra veiligheid gecreëerd. De houdingsvesten kunnen ook toegepast worden bij het aanleren van gezond zitgedrag. 

De vesten en gordels worden toegepast in meerdere situaties. Een veel voorkomende situatie is bij jonge kinderen waarbij de rompmotoriek nog niet ontwikkeld is. Zij zijn nog verkennend en kunnen spontaan naar voren komen. Een andere situatie is bij (jong)-volwassenen, waarbij niet geleerd is een stabiele houding in te nemen. Door het toepassen van een vest of gordel wordt deze stabiele houding opgelegd en leert de cliënt een stabiele houding in te nemen. Voor deze en andere situaties kunnen houdingsvesten en heupgordels worden toegepast.
 
Houdingsvesten
Binnen de categorie houdingsvesten is een Houdingsvest en 6-punts Houdingsvest ontwikkeld. Het verschil in type zit hoofdzakelijk in de verschijningsvorm en de variatie in maat. De houdingsvesten worden toegepast wanneer een onacceptabele houding of verstoord zitgedrag leidt tot problemen. Door het toepassen van een vest wordt de houding tot op een acceptabel niveau gebracht. De vesten lopen comfortabel over het sleutelbeen. Hierdoor is gewenste beweging van de romp mogelijk zonder dat de banden drukplekken of beknellingen veroorzaken.
Heupgordels
Door het gebruik van een heupgordel blijft de cliënt achterin de zittingorthese zitten. Alle heupgordels zijn riemen die de houding van de cliënt beperken en een extra gevoel van veiligheid creëeren. De gordels worden gemonteerd aan het rolstoelframe. De heupgordels worden ook toegepast bij cliënten met strek-spasmen en voorkomen dat de cliënt zich uit de rolstoel drukt. De aangebrachte Pads op de gordels ontzien de harde, uitstekende delen van de bekkenkam.


 

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal