Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Vesten en gordels


De Lewis vesten en gordels worden toegepast bij niet-ontwikkelde of verminderde controle over de romp. Naast het begrenzen van de romp, wordt ook een gevoel van extra veiligheid gecreëerd. De houdingsvesten kunnen ook toegepast worden bij het aanleren van gezond zitgedrag. 

De vesten en gordels worden toegepast in meerdere situaties. Een veel voorkomende situatie is bij jonge kinderen waarbij de rompmotoriek nog niet ontwikkeld is. Zij zijn nog verkennend en kunnen spontaan naar voren komen. Een andere situatie is bij (jong)-volwassenen, waarbij niet geleerd is een stabiele houding in te nemen. Door het toepassen van een vest of gordel wordt deze stabiele houding opgelegd en leert de cliënt een stabiele houding in te nemen. Voor deze en andere situaties kunnen houdingsvesten en heupgordels worden toegepast.
 
Houdingsvesten
Binnen de categorie houdingsvesten is een Houdingsvest en 6-punts Houdingsvest ontwikkeld. Het verschil in type zit hoofdzakelijk in de verschijningsvorm en de variatie in maat. De houdingsvesten worden toegepast wanneer een onacceptabele houding of verstoord zitgedrag leidt tot problemen. Door het toepassen van een vest wordt de houding tot op een acceptabel niveau gebracht. De vesten lopen comfortabel over het sleutelbeen. Hierdoor is gewenste beweging van de romp mogelijk zonder dat de banden drukplekken of beknellingen veroorzaken.
Heupgordels
Door het gebruik van een heupgordel blijft de cliënt achterin de zittingorthese zitten. Alle heupgordels zijn riemen die de houding van de cliënt beperken en een extra gevoel van veiligheid creëeren. De gordels worden gemonteerd aan het rolstoelframe. De heupgordels worden ook toegepast bij cliënten met strek-spasmen en voorkomen dat de cliënt zich uit de rolstoel drukt. De aangebrachte Pads op de gordels ontzien de harde, uitstekende delen van de bekkenkam.


 
Aangepaste openingstijden

In verband met Hemelvaartsdag zijn wij op donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2019 gesloten.
Lees meer

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal