Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

De Lewis rugorthese


Lewis biedt twee type rugortheses de Monarch en de Icarus. Afhankelijk van de maatvoering (en aandoening) wordt een type rugorthese toegepast.

Monarch

  

De Monarch rugorthese wordt toegepast in situaties waarbij sprake is van een nog mobiele werverkolom en bij géén tot matig afwijkende contouren van de wervelkolom.

De Monarch rugorthese maakt gebruik van de Partial Spinal Support, IMOtech, StabilityFeedback, zijdelingse steun, lumbale steun en bewegingsvrijheid door een uitsparing bij de schouderbladen.

​Icarus

 

De Icarus rugorthese wordt toegepast in situaties waarbij sprake is van een ernstig afwijkende contour van de wervelkolom. In situaties van matige tot extreme kyfose, lordose of scoliose kan de Icarus een oplossing bieden.

De Icarus rugorthese maakt gebruik van de Complex Spinal Support, IMOtech, zijdelingse steun, en bewegingsvrijheid door een uitsparing bij de schouderbladen. .

 Opbouw


De individueel gemaakte rugorthese bestaat uit een harde basis. Bovenop deze basis zijn vier lagen geplaatst, met ieder unieke eigenschappen. Door deze eigenschappen te combineren, wordt een gewenst resultaat bereikt. De centrale Comfort Pad zorgt voor comfort in de diepste laag van de rugorthese. Deze Pad compenseert voor uitstekende wervels.
 • Harde basis
  De harde basis bepaalt de breedte en het profiel van de rugorthese.
 • IMOtech 
  Het uitgeharde PUR-schuim van het IMOtech-systeem zorgt ervoor dat de rug individueel wordt ondersteund.
 • Comfort Pad
  De centrale Comfort Pad zorgt voor comfort in de diepste laag van de rugorthese. Deze Pad
  compenseert voor uitstekende wervels.
 • Softfoam
  De zachte drukverdelende laag vormt zich door IMOtech naar de contour van het lichaam, terwijl de cliënt tegen de rugorthese zit. Deze laag komt ook tegemoet aan kleine vormverandering door het verzitten
 • Loftwatten top
  De zachte toplaag zorgt ervoor dat de rugorthese comfortabel aanvoelt en zorgt voor optimalisatie van vocht- en warmteregulatie.
 • Cover
  De rekbare en slijtvaste cover is beschikbaar in drie verschillende stofferingen. Deze is vervangbaar door de Dealer of door Lewis.
Om een juiste drukverdeling te bereiken is het belangrijk dat de cover van de rugorthese elastisch is. Lewis biedt verschillende covers:

Bekleding

 
Er zijn verschillende covers voor de rugortheses beschikbaar. Afhankelijk van het gebruik kan bij de bestelling worden aangegeven welk soort gewenst is.Lewis biedt onder andere de volgende covers:

Carbon cover
De slijtvaste Carbonstof maakt optimale drukverdeling mogelijk door de hoge mate van rek. Ook heeft deze stof optimaal ventilerende eigenschappen waardoor in combinatie met de loftwatten top vocht en warmte goed worden gereguleerd. Deze cover is geschikt in situaties waarbij de client niet incontinent is of incontinent is maar toch ‘droogzit’.

Semi cover
Wanneer zowel ventilerende als vochtdichte eigenschappen gewenst zijn, biedt de Semi cover een oplossing. Deze cover is geschikt in situaties waarbij de cliënt incontinent is of een risico op ‘nat-zitten’ heeft.

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal