Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

De Lewis rugorthese


Lewis biedt twee type rugortheses de Monarch en de Icarus. Afhankelijk van de maatvoering (en aandoening) wordt een type rugorthese toegepast.

Monarch

  

De Monarch rugorthese wordt toegepast in situaties waarbij sprake is van een nog mobiele werverkolom en bij géén tot matig afwijkende contouren van de wervelkolom.

De Monarch rugorthese maakt gebruik van de Partial Spinal Support, IMOtech, StabilityFeedback, zijdelingse steun, lumbale steun en bewegingsvrijheid door een uitsparing bij de schouderbladen. De Monarch wordt geleverd in negen verschillende breedtes en vijf verschillende profielen. De thoraxbreedte van de client bepaalt de keuze van de rugorthese-breedte. De mate van zijdelingse steun wordt bepaald door het rugorthese-profiel.

‚ÄčIcarus

 

De Icarus rugorthese wordt toegepast in situaties waarbij sprake is van een ernstig afwijkende contour van de wervelkolom. In situaties van matige tot extreme kyfose, lordose of scoliose kan de Icarus een oplossing bieden.

De Icarus rugorthese maakt gebruik van de Complex Spinal Support, IMOtech, zijdelingse steun, lumbale steun en bewegingsvrijheid door een uitsparing bij de schouderbladen. De Icarus wordt aangeboden in negen verschillende breedtes en vijf verschillende profielen. De breedte van de rugorthese wordt bepaald door de thoraxbreedte van de client. De mate van zijdelingse steun wordt bepaald door het rugorthese-profiel.

 

Opbouw


De individueel gemaakte rugorthese bestaat uit een harde basis. Bovenop deze basis zijn vier lagen geplaatst, met ieder unieke eigenschappen. Door deze eigenschappen te combineren, wordt een gewenst resultaat bereikt. De centrale Comfort Pad zorgt voor comfort in de diepste laag van de rugorthese. Deze Pad compenseert voor uitstekende wervels.
 • Harde basis
  De harde basis bepaalt de breedte en het profiel van de rugorthese.
 • IMOtech 
  Het uitgeharde PUR-schuim van het IMOtech-systeem zorgt ervoor dat de rug individueel wordt ondersteund.
 • Comfort Pad
  De centrale Comfort Pad zorgt voor comfort in de diepste laag van de rugorthese. Deze Pad
  compenseert voor uitstekende wervels.
 • Softfoam
  De zachte drukverdelende laag vormt zich door IMOtech naar de contour van het lichaam, terwijl de cliënt tegen de rugorthese zit. Deze laag komt ook tegemoet aan kleine vormverandering door het verzitten
 • Loftwatten top
  De zachte toplaag zorgt ervoor dat de rugorthese comfortabel aanvoelt en zorgt voor optimalisatie van vocht- en warmteregulatie.
 • Cover
  De rekbare en slijtvaste cover is beschikbaar in drie verschillende stofferingen. Deze is vervangbaar door de Dealer of door Lewis.
Om een juiste drukverdeling te bereiken is het belangrijk dat de cover van de rugorthese elastisch is. Lewis biedt verschillende covers:

Bekleding

 
Er zijn verschillende covers voor de rugortheses beschikbaar. Afhankelijk van het gebruik kan bij de bestelling worden aangegeven welk soort gewenst is.Lewis biedt onder andere de volgende covers:

Carbon cover
De slijtvaste Carbonstof maakt optimale drukverdeling mogelijk door de hoge mate van rek. Ook heeft deze stof optimaal ventilerende eigenschappen waardoor in combinatie met de loftwatten top vocht en warmte goed worden gereguleerd. Deze cover is geschikt in situaties waarbij de client niet incontinent is of incontinent is maar toch ‘droogzit’.

Semi cover
Wanneer zowel ventilerende als vochtdichte eigenschappen gewenst zijn, biedt de Semi cover een oplossing. Deze cover is geschikt in situaties waarbij de cliënt incontinent is of een risico op ‘nat-zitten’ heeft.
Aangepaste openingstijden

In verband met Hemelvaartsdag zijn wij op donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2019 gesloten.
Lees meer

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal