Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Producten


Rugorthese
Er zijn twee varianten waar u uit kunt kiezen: de Monarch en de Icarus. Afhankelijk van de maatvoering (en aandoening) wordt gekozen voor de juiste type rugorthese. De Monarch rugorthese wordt toegepast in situaties waarbij sprake is van een nog mobiele werverkolom en bij géén tot matig afwijkende contouren van de wervelkolom.

Zittingorthese
Het grote verschil tussen een Lewis zittingorthese en bijvoorbeeld een traagschuim-, gel- of luchtkussen is dat de Lewis zittingorthese ongelijkmatige drukverdeling aanbiedt. Hierdoor worden uw zitbeentjes en uw stuit ontlast. Er zijn twee varianten waar u uit kunt kiezen: DoubleBase en DoubleOrtho.

Accessoires

 

Hoofdsteunen
Een Lewis hoofdsteun is in vier types beschikbaar. De beugel en het kussen worden apart besteld.

Armsteunen
Een Lewis armsteun wordt toegepast wanneer standaard armsteunen niet (meer) voldoen. Het gebruik van een armsteun wordt aangeraden om de belasting op het zitvlak te verminderen en de romp meer op te strekken.

Werkbladen
Een Lewis werkblad wordt toegepast wanneer standaard werkbladen niet (meer) voldoen.

Abductieklossen
De Lewis abductieklos onderscheidt zich van andere abductieklossen, doordat deze uitneembaar is en weggeklapt kan worden.

Amputatiesteunen
De Lewis Amputatiesteun is een additionele steun die aan de zitting kan worden gemonteerd om de eventuele overgebleven stomp te ondersteunen.

Dijbeensteunen
De Lewis dijbeensteun kan optioneel bij aan een Lewis zittingorthese worden gemonteerd en begeleidt een correcte ligging van het bovenbeen

Vesten en gordels
De Lewis vesten en gordels worden toegepast bij niet-ontwikkelde of verminderde controle over de romp.

We kunnen weer! Door corona is het een tijd niet mogelijk geweest maar sinds augustus mogen we onze workshops weer geven vanaf onze locatie in Oldenzaal. Uiteraard rekening houdend met alle voorschriften en adviezen. De beschikbare data voor de laatste maanden van dit jaar zijn;

‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’
Donderdag 23 september 2021
Donderdag 11 november 2021

‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’
Donderdag 14 oktober 2021
Donderdag 9 december 2021
 
De data voor 2022 worden binnenkort ook bekend gemaakt.

Aanmelden of meer weten over deze workshops? Ga dan naar workshops of neem contact met ons op via training@lewisseatingsystems.nl.
Lees meer

In de nieuwsbrief van ZorgInfo van oktober 2020 is ten onrechte een bericht geplaatst waarin beweerd wordt dat de inhoud van de workshop: “Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF” niet past binnen de wettelijke verantwoordingskaders van het functiegericht indiceren. Na een aantal goede gesprekken met zorgkantoor Menzis en een externe deskundige is op vrijdag 29 december 2020, volgens afspraak, een rectificatiebericht geplaatst.
Lees meer

Aangepaste openingstijden

In verband met de feestdagen is Lewis van 24 december 2020 tot en met 1 januari 2021 gesloten. Het hele team van Lewis wenst jou prettige feestdagen en een geweldig nieuwjaar! 
Lees meer

Code VVR uitgesteld

De overgangsregeling van de code VVR is vanwege de coronacrisis verlengd tot 31-12-2021. De tijd die resteert tot en met 31 december 2021 wordt door partijen betrokken bij het veilig vervoer van rolstoelinzittenden gebruikt voor de implementatie en verduidelijking van de overgangsregeling. Doel is en blijft duidelijkheid te verschaffen voor de rolstoelinzittende en chauffeur. De gesprekken voor het uitwerken van de overgangsregeling hebben door de coronacrisis forse vertraging opgelopen.
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal