Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Producten


Rugorthese
Er zijn twee varianten waar u uit kunt kiezen: de Monarch en de Icarus. Afhankelijk van de maatvoering (en aandoening) wordt gekozen voor de juiste type rugorthese. De Monarch rugorthese wordt toegepast in situaties waarbij sprake is van een nog mobiele werverkolom en bij géén tot matig afwijkende contouren van de wervelkolom.

Zittingorthese
Het grote verschil tussen een Lewis zittingorthese en bijvoorbeeld een traagschuim-, gel- of luchtkussen is dat de Lewis zittingorthese ongelijkmatige drukverdeling aanbiedt. Hierdoor worden uw zitbeentjes en uw stuit ontlast. Er zijn twee varianten waar u uit kunt kiezen: DoubleBase en DoubleOrtho.

Accessoires

 

Hoofdsteunen
Een Lewis hoofdsteun is in vier types beschikbaar. De beugel en het kussen worden apart besteld.

Armsteunen
Een Lewis armsteun wordt toegepast wanneer standaard armsteunen niet (meer) voldoen. Het gebruik van een armsteun wordt aangeraden om de belasting op het zitvlak te verminderen en de romp meer op te strekken.

Werkbladen
Een Lewis werkblad wordt toegepast wanneer standaard werkbladen niet (meer) voldoen.

Abductieklossen
De Lewis abductieklos onderscheidt zich van andere abductieklossen, doordat deze uitneembaar is en weggeklapt kan worden.

Amputatiesteunen
De Lewis Amputatiesteun is een additionele steun die aan de zitting kan worden gemonteerd om de eventuele overgebleven stomp te ondersteunen.

Dijbeensteunen
De Lewis dijbeensteun kan optioneel bij aan een Lewis zittingorthese worden gemonteerd en begeleidt een correcte ligging van het bovenbeen

Vesten en gordels
De Lewis vesten en gordels worden toegepast bij niet-ontwikkelde of verminderde controle over de romp.

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal