Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Producten


Rugorthese
Er zijn twee varianten waar u uit kunt kiezen: de Monarch en de Icarus. Afhankelijk van de maatvoering (en aandoening) wordt gekozen voor de juiste type rugorthese. De Monarch rugorthese wordt toegepast in situaties waarbij sprake is van een nog mobiele werverkolom en bij géén tot matig afwijkende contouren van de wervelkolom.

Zittingorthese
Het grote verschil tussen een Lewis zittingorthese en bijvoorbeeld een traagschuim-, gel- of luchtkussen is dat de Lewis zittingorthese ongelijkmatige drukverdeling aanbiedt. Hierdoor worden uw zitbeentjes en uw stuit ontlast. Er zijn twee varianten waar u uit kunt kiezen: DoubleBase en DoubleOrtho.

Accessoires

 

Hoofdsteunen
Een Lewis hoofdsteun is in vier types beschikbaar. De beugel en het kussen worden apart besteld.

Armsteunen
Een Lewis armsteun wordt toegepast wanneer standaard armsteunen niet (meer) voldoen. Het gebruik van een armsteun wordt aangeraden om de belasting op het zitvlak te verminderen en de romp meer op te strekken.

Werkbladen
Een Lewis werkblad wordt toegepast wanneer standaard werkbladen niet (meer) voldoen.

Abductieklossen
De Lewis abductieklos onderscheidt zich van andere abductieklossen, doordat deze uitneembaar is en weggeklapt kan worden.

Amputatiesteunen
De Lewis Amputatiesteun is een additionele steun die aan de zitting kan worden gemonteerd om de eventuele overgebleven stomp te ondersteunen.

Dijbeensteunen
De Lewis dijbeensteun kan optioneel bij aan een Lewis zittingorthese worden gemonteerd en begeleidt een correcte ligging van het bovenbeen

Vesten en gordels
De Lewis vesten en gordels worden toegepast bij niet-ontwikkelde of verminderde controle over de romp.

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Steun Hayat in haar strijd en help SMA de wereld uit!

Een van onze eindgebruikers gaat dapper de strijd aan tegen SMA! Haar naam is Hayat Afkyr, 33 jaar, en woonachtig in Pijnacker. Samen met vele anderen gaat Hayat de strijd aan tegen SMA tijdens de #eSMAfette. De #eSMAfette is een estafette door heel Nederland voor iedereen die iets met, of liever tegen, SMA heeft.  De actie is onderdeel van ‘SMA de wereld uit!’  Sinds 2013 zijn er al twee extra onderzoekenmogelijk gemaakt door deze campagne.
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal