Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Alle features op een rij


De Lewis zitorthese kenmerkt zich door het gebruik van verschillende features. Door de features te cobineren wordt een zo hoog mogelijke zitkwaliteit bereikt. Op deze pagina vindt u alle features die we bij Lewis seating systems gebruiken.Klik op een van de features voor meer informatie

Instant Molded Orthotic technology!: maakt het mogelijk om binnen vijf minuten een individuele contour te vormen volgens AVeS-richtlijnen. Mede dankzij IMOtech wordt een juiste drukverdeling gecreëerd en biedt de rugorthese een adequate ondersteuning.


Eerst wordt de rugorthese juist ingesteld (1). Door de standaard-gefabriceerde rugleuning met een twee componenten PUR-schuim te vullen, terwijl de cliënt in de zitorthese zit (2), wordt automatisch de pasvorm van de cliënt gevolgd. Het PUR-schuim hardt in een paar minuten uit en zorgt zo voor een op maat gemaakte rugorthese (3). Met het IMOtech-vulpistool wordt de vloeistof ingebracht. Bij het volgen van de instructies is het IMOtech-systeem veilig in gebruik volgens de daarvoor geldende wetten (ARBO).
PSP is een lokale steun voor een natuurlijke S-vorm van de wervelkolom. Deze steun is essentieel om de wervelkolom een natuurlijke S-vorm aan te laten nemen. Tijdens het individueel maken van de rugorthese (vormfixatie) wordt de wervelkolom verantwoord opgestrekt en comforabel ondersteund. Hierdoor ontstaat een anatomische verantwoorde houding (zie ook  onderaan deze pagina).

De support is zo ontworpen dat deze ondersteunt bij:
• een in elkaar gezakte wervelkolom
• scheefstand van de wervelkolom
• thoracale kyfose of lordose
• sacrale kyfose of lordose
• torsiescoliose
• scoliose

Dankzij de flexibele eigenschappen van de Partial Spinal Support, kan de wervelkolom zo goed mogelijk zijn ‘natuurlijke’ vorm aannemen. Hierdoor worden onder andere ligamenten en tussenwervelschijven minder belast. Deze steun wordt toegepast in de Monarch rugleuningen.
 
SPS is een vervormbaar web, dat de wervelkolom lokaal flexibel steunt. De CSS kan worden ingezet als er sprake is van complexe contouren en/of grote afwijkingen van de vorm van de wervelkolom. De CSS volgt de bestaande afwijking waarna de contour gefixeerd wordt. Door het vervormbare web is de invloed van IMOtech groot.

De CSS kan worden ingezet bij grotere afwijkingen van de wervelkolom zoals:
• Een in elkaar gezakte wervelkolom
• Scheefstand van de wervelkolom
• Thoracale kyfose of lordose
• Sacrale kyfose of lordose
• Torsiescoliose
• Scoliose

Deze steun wordt toegepast in de Icarus rugleuningen.

Geïntegreerd in de rugorthese, dient als controlemiddel tijdens gebruik. Eenvoudig: rode gebied = niet goed, groene gebied = goede rompstabiliteit.

De geïntegreerde StabilityFeedback geeft de actueel aangeboden rugleuningshoek van een belangrijk deel van de wervelkolom weer. De StabilityFeedback is niet alleen nodig tijdens montage, maar dient tevens als controlemiddel tijdens gebruik. Wanneer de wijzer in het rode gebied staat kan de rugorthese geen rompstabiliteit bieden. Het komt voor dat de rugorthese (verkeerd) versteld wordt. Er wordt sterk aangeraden in het groene gebied te blijven. In dit geval zit men volgens de AVeS-richtlijn. Staat de wijzer in het witte gebied dan is een hoofdsteun nodig.

Ergonomische schaal die door gewenste drukverdeling zorgt voor ontlasting van acht gebieden, die samen met de Soft-Foam en Topdeck voor de gewenste drukverdeling zorgen. De geoptimaliseerde gebieden zijn:

  1. stuit-ontlasting
  2. tubera-ontlasting
  3. schaambeen-ontlasting
  4. trochanter-steun
  5. abductie
  6. adductie
  7. scrotum-comfort
  8. steun aan achterzijde bekken
Bestaat uit 2 los van elkaar kantelbare helften, die samen zorgen voor een natuurlijke balanswerking. Hierdoor worden piekbelastingen voorkomen.

De BioDynamic Seat maakt gebruik van een natuurlijke balanswerking, zowel de linker- als rechterhelft kunnen los van elkaar kantelen. Door de natuurlijke balanswerking worden piek-belastingen voorkomen. Hierdoor kan telkens een optimale belasting onstaan zelfs bij (kleine) verandering van de zithouding. Daarnaast maakt de kantelwerking in de BioDynamic Seat het mogelijk om gemakkelijker een transfer te maken.

Per zitting-helft kan de zitting-hoek afzonderlijk worden ingesteld. Dit kan uitkomst bieden bij heupafwijkingen. Door één helft vast te zetten en het andere te laten scharnieren wordt tegemoet gekomen aan het trippelprobleem. Zo kan het bovenbeen van het trippelende been meebewegen terwijl de stand van het andere been voldoet aan de AVeS-richtlijnen.

Deze vezels voeren het vocht in de lengterichting af en zorgen daardoor voor een goede vocht- en warmteregulatie op het zitvlak. 

Zitcomfort wordt ook bepaald door een goed klimaat op het zitvlak. Een goede vocht- en warmteregulatie verminderen de kans op jeuk, pijn, rode plekken en zelfs decubitus. De bovenste laag van de Topdeck, zorgt ervoor dat de vochtigheid op het zitvlak word verlaagd. De vezels zijn namelijk gemaakt van capillaire-kanaal-polymeren die in de lengterichting van de vezels het vocht afvoeren. Dit principe werkt zoals in de stengels van een plant, waarin vocht vanuit de grond door een capillaire kracht naar boven wordt geduwd.

AVeS staat voor Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten: 
De op maat gemaakte rugorthese zorgt ervoor dat het bovenlichaam en het hoofd met minder inspanning rechtop blijven. Een bijkomend voordeel van de houding is dat het natuurlijke rugscharnier ter hoogte van het diepste punt in de lumbaal weer gebruikt kan worden. Hierdoor wordt de reikwijdte van de cliënt vergroot. Dit kan in sommige situaties wennen zijn. Om tot een AVeS-houding te komen wordt er in de rugorthese gebruik gemaakt van zijdelingse steun waarbij verschillende profielen gekozen kunnen worden.

Zijdelingse steun
De laterale steun wordt aangeboden door middel van geïntegreerde zijsteunen. Door IMOtech worden deze individueel gevormd, waardoor de romp links en rechts individueel omsloten wordt. Tot een bepaalde mate van scoliose zorgt zowel de Monarch als de Icarus rugorthese voor uitlijning en juiste ondersteuning van de romp, waardoor het hoofd meer evenwichtig op de rompkomt te staan. Door de uitsparing bij de schouderbladen ervaart men een vrije houding en blijkt de reikwijdte groot.

Klik hier voor meer info over AVeS

 

Feestdagen - 26 december tot en met 2 januari gesloten

​We wensen iedereen alvast fijne feestdagen en een mooi en bovenal gezond 2023!

Tussen de feestdagen door zijn wij een paar dagen gesloten. 
(Van maandag 26 december 2022 tot en met maandag 2 januari 2023.)

Bedankt voor de fijne samenwerking namens het hele Lewis team en ook volgend jaar staan we natuurlijk weer voor je klaar!
 
Lees meer

Terugkijken Webinar - Landelijk normenkader hulpmiddelen

Heb jij het webinar over het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen gemist? Kijk hem dan vanaf vandaag terug op ons youtube kanaal!
 
Door het volgen van de cliëntreis van onze eigen fictieve cliënt Leon wordt inzichtelijk gemaakt hoe het LNH in de praktijk toegepast kan worden. Zo doorlopen we het gehele hulpmiddelen proces, van aanvraag tot verhuizing en legt Wouter de bijbehorende normen uit.
 

Webinar Landelijk Normenkader Hulpmiddelen
Youtube link: https://youtu.be/i8CYl3SLNRQ
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal