Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Alle features op een rij


De Lewis zitorthese kenmerkt zich door het gebruik van verschillende features. Door de features te cobineren wordt een zo hoog mogelijke zitkwaliteit bereikt. Op deze pagina vindt u alle features die we bij Lewis seating systems gebruiken.Klik op een van de features voor meer informatie

Instant Molded Orthotic technology!: maakt het mogelijk om binnen vijf minuten een individuele contour te vormen volgens AVeS-richtlijnen. Mede dankzij IMOtech wordt een juiste drukverdeling gecreëerd en biedt de rugorthese een adequate ondersteuning.


Eerst wordt de rugorthese juist ingesteld (1). Door de standaard-gefabriceerde rugleuning met een twee componenten PUR-schuim te vullen, terwijl de cliënt in de zitorthese zit (2), wordt automatisch de pasvorm van de cliënt gevolgd. Het PUR-schuim hardt in een paar minuten uit en zorgt zo voor een op maat gemaakte rugorthese (3). Met het IMOtech-vulpistool wordt de vloeistof ingebracht. Bij het volgen van de instructies is het IMOtech-systeem veilig in gebruik volgens de daarvoor geldende wetten (ARBO).
PSP is een lokale steun voor een natuurlijke S-vorm van de wervelkolom. Deze steun is essentieel om de wervelkolom een natuurlijke S-vorm aan te laten nemen. Tijdens het individueel maken van de rugorthese (vormfixatie) wordt de wervelkolom verantwoord opgestrekt en comforabel ondersteund. Hierdoor ontstaat een anatomische verantwoorde houding (zie ook  onderaan deze pagina).

De support is zo ontworpen dat deze ondersteunt bij:
• een in elkaar gezakte wervelkolom
• scheefstand van de wervelkolom
• thoracale kyfose of lordose
• sacrale kyfose of lordose
• torsiescoliose
• scoliose

Dankzij de flexibele eigenschappen van de Partial Spinal Support, kan de wervelkolom zo goed mogelijk zijn ‘natuurlijke’ vorm aannemen. Hierdoor worden onder andere ligamenten en tussenwervelschijven minder belast. Deze steun wordt toegepast in de Monarch rugleuningen.
 
SPS is een vervormbaar web, dat de wervelkolom lokaal flexibel steunt. De CSS kan worden ingezet als er sprake is van complexe contouren en/of grote afwijkingen van de vorm van de wervelkolom. De CSS volgt de bestaande afwijking waarna de contour gefixeerd wordt. Door het vervormbare web is de invloed van IMOtech groot.

De CSS kan worden ingezet bij grotere afwijkingen van de wervelkolom zoals:
• Een in elkaar gezakte wervelkolom
• Scheefstand van de wervelkolom
• Thoracale kyfose of lordose
• Sacrale kyfose of lordose
• Torsiescoliose
• Scoliose

Deze steun wordt toegepast in de Icarus rugleuningen.

Geïntegreerd in de rugorthese, dient als controlemiddel tijdens gebruik. Eenvoudig: rode gebied = niet goed, groene gebied = goede rompstabiliteit.

De geïntegreerde StabilityFeedback geeft de actueel aangeboden rugleuningshoek van een belangrijk deel van de wervelkolom weer. De StabilityFeedback is niet alleen nodig tijdens montage, maar dient tevens als controlemiddel tijdens gebruik. Wanneer de wijzer in het rode gebied staat kan de rugorthese geen rompstabiliteit bieden. Het komt voor dat de rugorthese (verkeerd) versteld wordt. Er wordt sterk aangeraden in het groene gebied te blijven. In dit geval zit men volgens de AVeS-richtlijn. Staat de wijzer in het witte gebied dan is een hoofdsteun nodig.

Ergonomische schaal die door gewenste drukverdeling zorgt voor ontlasting van acht gebieden, die samen met de Soft-Foam en Topdeck voor de gewenste drukverdeling zorgen. De geoptimaliseerde gebieden zijn:

  1. stuit-ontlasting
  2. tubera-ontlasting
  3. schaambeen-ontlasting
  4. trochanter-steun
  5. abductie
  6. adductie
  7. scrotum-comfort
  8. steun aan achterzijde bekken
Bestaat uit 2 los van elkaar kantelbare helften, die samen zorgen voor een natuurlijke balanswerking. Hierdoor worden piekbelastingen voorkomen.

De BioDynamic Seat maakt gebruik van een natuurlijke balanswerking, zowel de linker- als rechterhelft kunnen los van elkaar kantelen. Door de natuurlijke balanswerking worden piek-belastingen voorkomen. Hierdoor kan telkens een optimale belasting onstaan zelfs bij (kleine) verandering van de zithouding. Daarnaast maakt de kantelwerking in de BioDynamic Seat het mogelijk om gemakkelijker een transfer te maken.

Per zitting-helft kan de zitting-hoek afzonderlijk worden ingesteld. Dit kan uitkomst bieden bij heupafwijkingen. Door één helft vast te zetten en het andere te laten scharnieren wordt tegemoet gekomen aan het trippelprobleem. Zo kan het bovenbeen van het trippelende been meebewegen terwijl de stand van het andere been voldoet aan de AVeS-richtlijnen.

Deze vezels voeren het vocht in de lengterichting af en zorgen daardoor voor een goede vocht- en warmteregulatie op het zitvlak. 

Zitcomfort wordt ook bepaald door een goed klimaat op het zitvlak. Een goede vocht- en warmteregulatie verminderen de kans op jeuk, pijn, rode plekken en zelfs decubitus. De bovenste laag van de Topdeck, zorgt ervoor dat de vochtigheid op het zitvlak word verlaagd. De vezels zijn namelijk gemaakt van capillaire-kanaal-polymeren die in de lengterichting van de vezels het vocht afvoeren. Dit principe werkt zoals in de stengels van een plant, waarin vocht vanuit de grond door een capillaire kracht naar boven wordt geduwd.

AVeS staat voor Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten: 
De op maat gemaakte rugorthese zorgt ervoor dat het bovenlichaam en het hoofd met minder inspanning rechtop blijven. Een bijkomend voordeel van de houding is dat het natuurlijke rugscharnier ter hoogte van het diepste punt in de lumbaal weer gebruikt kan worden. Hierdoor wordt de reikwijdte van de cliënt vergroot. Dit kan in sommige situaties wennen zijn. Om tot een AVeS-houding te komen wordt er in de rugorthese gebruik gemaakt van zijdelingse steun waarbij verschillende profielen gekozen kunnen worden.

Zijdelingse steun
De laterale steun wordt aangeboden door middel van geïntegreerde zijsteunen. Door IMOtech worden deze individueel gevormd, waardoor de romp links en rechts individueel omsloten wordt. Tot een bepaalde mate van scoliose zorgt zowel de Monarch als de Icarus rugorthese voor uitlijning en juiste ondersteuning van de romp, waardoor het hoofd meer evenwichtig op de rompkomt te staan. Door de uitsparing bij de schouderbladen ervaart men een vrije houding en blijkt de reikwijdte groot.

Klik hier voor meer info over AVeS

 

Openingstijden tijdens de Feestdagen

In verband met de kerstdagen is Lewis van 24 tot en met 26 december 2018 gesloten. Om het nieuwe jaar goed in te luiden zijn wij ook van 31 december 2018 tot en met 1 januari 2019 gesloten. Heb je in de tussentijd toch een vraag dan verzoeken wij jou om een e-mail te sturen naar info@lewisseatingsystems.nl. Vanaf 2 januari zijn we weer volledig beschikbaar en zullen wij jouw mail zo snel mogelijk beantwoorden.


Het hele team van Lewis wenst jou prettige feestdagen en een geweldig nieuwjaar waarin wij hopen jou wederom van dienst te mogen zijn!
Lees meer

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal