/
Eindgebruiker
Ik ben eindgebruiker

Is een zitorthese iets voor mij?

Heb je last van zitgerelateerde problemen als pijn in de rug, nek, schouders of op het zitvlak? Of last van verschijnselen van weefselbeschadiging zoals roodheid of wondjes?

Dan kan een zitorthese een uitkomst bieden. Als er een indicatie is wordt de zitorthese vaak vergoed. De manier van vergoeding is afhankelijk van jouw woonsituatie.

Judith in haar rolstoel met een Lewis zitorthese.
Ik ben eindgebruiker

Is een zitorthese iets voor mij?

Heb je last van zitgerelateerde problemen als pijn in de rug, nek, schouders of op het zitvlak? Of last van verschijnselen van weefselbeschadiging zoals roodheid of wondjes?

Dan kan een zitorthese een uitkomst bieden. Als er een indicatie is wordt de zitorthese vaak vergoed. De manier van vergoeding is afhankelijk van jouw woonsituatie.

Wlz

Woon je in een instelling, dan vindt de aanvraag en de vergoeding plaats binnen het kader van de Wet langdurige zorg (Wlz). Zodra je zitproblemen ervaart, neem je contact op met de verzorging, de fysio- of ergotherapeut van de instelling. Samen met deze zorgprofessional breng je jouw problemen, behoeften en eisen in kaart. 

Dit wordt vastgelegd in een zorgplan, waar onder ander beschreven staat welke hulpmiddelen voor jou noodzakelijk zijn. De zorgprofessional kijkt samen met de adviseur van de hulpmiddelenleverancier naar een oplossing.

Wmo

Woon je thuis, dan verloopt de aanvraag via het Wmo-loket van de gemeente. Het verkrijgen van een hulpmiddel verloopt meestal via zorg in natura maar kan ook via een persoonsgebonden budget (pgb). Welke route je ook kiest, je moet altijd eerst contact opnemen met het Wmo-loket van jouw gemeente.

Kies je voor zorg in natura dan brengt de Wmo-consulent, in samenwerking met een hulpmiddelenleverancier, jouw situatie in kaart en wordt er gezocht naar een geschikte oplossing voor jou. 

De zitorthese is op de rolstoel gemonteerd en klaar voor de levering.
Maatwerk oplossing

Hoe krijg ik een Lewis zitorthese

Kunnen standaard zitvoorzieningen geen oplossing bieden voor jouw zitproblemen? Dan kun je een beroep doen op maatwerk. Lewis biedt deze maatwerk oplossingen. Jouw hulpmiddelenleverancier neemt contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Benieuwd hoe we dan te werk gaan?

Hulp nodig bij de aanvraag?

Heb je vragen of kom je er niet uit? Weet je niet waar je terecht moet of wat realistisch is om te vragen? Wij helpen je graag bij het opstarten van de aanvraag.

Ik wil graag

Een Lewis proberen

Hebben jij en je zorgprofessional nog nooit van Lewis gehoord? Of wil je graag eerst de Lewis zitorthese ervaren. Vraag dan, geheel vrijblijvend, om een productdemonstratie. Eén van onze zitadviseurs komt langs met zijn passtoel en gaat samen met jou en de betrokken zorgprofessional kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

De passtoel van onze zitadviseurs.
De voordelen

Wat maakt een Lewis zo bijzonder?

Waarom zou je kiezen voor een Lewis zitorthese en niet voor een ander type orthese?
De Lewis zitorthese onderscheidt zich van andere zitortheses door de toepassing van een vernieuwde kijk op zitten, ontstaan uit fundamenteel onderzoek. 
Het ontwerp en de ingebouwde technieken van onze orthese bieden hierdoor verschillende voordelen. Dit zijn de drie belangrijkste: 

Voel je vrij in je stoel met een Lewis zitorthese.

Voel je vrij in je stoel

Het ontwerp van de Lewis zitorthese bevat kennis over zitkwaliteit en kan daarom een optimale ondersteuning aanbieden, alléén daar waar het nodig is, zodat je niet beperkt wordt in je bewegingsvrijheid.

Door een Lewis zitorthese houd je energie over.

Houd energie over

De Lewis zitorthese biedt je een zithouding aan die er op gebaseerd is dat zitten zo min mogelijk spierkracht kost. Op deze manier houd jij energie over voor leuke activiteiten.

Door onze werkwijze kunnen wij snel een zitorthese leveren.

Snel maatwerk

Door onze werkwijze en het gepatenteerde IMOtech systeem kan een Lewis zitorthese snel en in veel gevallen op locatie worden ingebouwd en geleverd. Zo lossen we beginnende, maar ook gevorderde zitproblemen snel en goed op!

Veelgestelde vragen
van eindgebruikers

Heb je een vraag en staat deze hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

De Lewis zitorthese is voor mensen die een groot deel van de dag zittend doorbrengen en niet of moeilijk kunnen verzitten en kan voor iedereen die last heeft van zitgerelateerde problemen een uitkomst bieden. Denk hierbij aan problemen als pijn in de rug, nek en schouders, opzij-, weg- of onderuitzakken en in elkaar zakken.

Maar zeker ook wanneer er verschijnselen zijn van weefselbeschadiging zoals roodheid, wondjes of zelfs decubitus en waar bestaande standaardproducten geen oplossing bieden. Het vroegtijdig en preventief toepassen van de Lewis zitorthese kan veel persoonlijk leed maar ook zorgkosten besparen.

Een zitorthese is een betaalbare oplossing voor iedereen en wordt, indien er een indicatie is, door de overheid vergoed. De manier van vergoeding is afhankelijk van de woonsituatie en de mate van compensatie. Woon je in een instelling, dan vindt de vergoeding vaak plaats in het kader van de Wlz. Woon je thuis dan vindt de vergoeding vaak plaats in het kader van de WmoKrijg je te horen dat de Lewis zitorthese niet vergoed wordt, of loop je op een andere manier vast? Twijfel niet en neem contact met ons op!

De Lewis zitorthese is op bijna alle mogelijke rolstoelonderstellen in te bouwen en waarschijnlijk dus ook op die van jou. We hebben voor veel voorkomende merken en/of type rolstoelen bevestigingssets ontwikkeld om het inbouwen en afstellen zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hierdoor kan onze zitorthese op locatie veilig worden gemonteerd, afgesteld en individueel worden gemaakt. 

Hebben we voor jouw rolstoelonderstel nog geen bevestigingsset? Dan zien we je rolstoel graag in onze werkplaats om een nieuwe te ontwikkelen. Onze zitadviseur neemt bij de aflevering je rolstoel met zitorthese weer mee zodat de fijnafstelling en het individueel maken gewoon op locatie kan.

Nee, wij leveren geen rolstoelen. 

Wij zijn echte zitspecialisten en willen eindgebruikers graag beter laten zitten, zodat ze weer zo optimaal mogelijk kunnen functioneren in de maatschappij. Er zijn genoeg andere partijen waar we mee samen werken die veel beter zijn in het ontwerpen en ontwikkelen van rolstoelen. 

Natuurlijk kan dat, een Lewis zitorthese kan ook particulier worden aangeschaft. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ja. Er is veel te doen geweest rondom het veilig vervoeren van mensen die hun rolstoel als zitplaats in een taxi gebruiken. Een rolstoelpassagier met een aangepaste of complexe rolstoel die geen transfer kan maken naar een reguliere zitplaats, kan nog wél vervoerd worden, mits de rolstoel naar de beoordeling van de vervoerder/chauffeur veilig vastgezet en vervoerd kan worden. 

Wij houden in het ontwerpproces rekening met het veilig bevestigen van onze zitorthese aan het rolstoelonderstel. De rolstoel fabrikant is verantwoordelijk voor de bevestigingshaken aan het rolstoelonderstel zodat de rolstoel veilig vastgezet kan worden in de taxi.

Wij kunnen, als we alle benodigde informatie vooraf krijgen, binnen twee weken een Lewis zitorthese leveren. Hiervoor hebben we een goed ingevuld intakeformulier en een inkooporder van de betrokken hulpmiddelenleverancier nodig. Is dit het geval, dan plannen we zo snel mogelijk een afspraak in met de betrokken partijen die aanwezig moeten zijn.

Als je een inklapbaar rolstoelonderstel hebt, dan blijft deze ook met een Lewis zitorthese nog steeds inklapbaar. Hier heeft de zitorthese in principe geen invloed op. 

De Lewis zitorthese is, wanneer dit voor het gebruik noodzakelijk is, in veel gevallen uitneembaar in te bouwen. Wil je dit graag, geef het aan bij de betrokken partijen zodat zij dit bij de aanvraag aan ons door kunnen geven.

Ja. Het is mogelijk om enkel een rug- of zittingorthese te krijgen. Wij raden sterk aan om voor de combinatie te gaan. Dit omdat het positieve effect, die de zitorthese op de zithouding van de eindgebruiker heeft, versterkt wordt als zowel de rug- als de zittingorthese wordt ingezet.

Zeker, één van onze zitadviseurs komt graag met de passtoel bij je langs om een productdemonstratie te geven. Je kan hierdoor de zitorthese ervaren en krijgt een goed beeld van de mogelijkheden die onze zitorthese te bieden heeft.

Ja, we hebben een breed assortiment aan producten en accessoires. Wil je een overzicht van alle standaard accessoires, bekijk dan ook ons productportfolio.

Zweten is normaal. Sommige mensen zweten meer dan andere, daar kunnen wij helaas niks aan doen. Wat we wel kunnen doen is zorgen dat de zitorthese bij gebruik fris aanvoelt en fris blijft. 

In uitzonderlijke gevallen kan de Active Air Flow mogelijk een uitkomst bieden. Wil je hier meer over weten, neem dan contact met ons op.

Dit zijn onze

Zitadviseurs

De kwaliteit van de door Lewis geboden zorg staat naast kennis en ervaring onlosmakelijk verbonden met persoonlijk contact en aandacht van gepassioneerde medewerkers. Onze zitadviseurs, Elias, Marcel en Mike zijn het aanspreekpunt als het gaat om het leveren van onze diensten en producten. Zij bieden een luisterend oor en zoeken samen met alle betrokkenen een zo passend mogelijke oplossing. Zo maken we iedere dag weer mensen oprecht blij!

Onze zitadviseurs, Elias (linksboven), Mike (rechts) en Marcel (linksonder)

Meer weten over Lewis Seating Systems?

Heb je vragen of ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder en kijken samen met jou naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op