Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Certificeringen


Naast een hoogwaardige zitkwaliteit zijn ook een aantal algemene aspecten belangrijk voor de productkwaliteit. Bij het ontwerpen wordt er steeds naar gestreefd de risico’s in het gebruik te minimaliseren. Hiervoor is er onder andere een uitgebreide risicoanalyse uitgevoerd. Daarnaast voldoet de Lewis zitorthese aan alle van toepassing zijnde EU-richtlijnen, is er een brandtest uitgevoerd en voldoet het aan de eisen die gesteld worden in een crashtest.
 
CE-markering
De zitorthese is voorzien van een CE-markering. Deze geeft aan dat een product voldoet aan de daarvoor geldende eisen binnen de Europese Economische Ruimte. Voor het aanvragen van een CE-markering zijn er diverse testen uitgevoerd. Met de conformiteitsverklaring verklaart Lewis dat de zitorthese veilig is volgens richtlijn 93/42/EEG.
 
Download hier onze conformiteitsverklaring.
 
Risicoanalyse
Een belangrijk onderdeel van de CE-markering is een FMEA-analyse. Hier worden potentiële faalkansen vanuit:
  • Het ontwerp;
  • De verschillende fases van het productieproces;
  • Het gebruik;
Grondig geanalyseerd. Op deze manier wordt structureel gezorgd voor de hoogst haalbare veiligheid en productkwaliteit. Daarmee voldoet de Lewis zitorthese aan alle eisen uit norm NEN-EN 14971.
 
Crashtest
Bij een crashtest wordt een frontale aanrijding van een taxibusje gesimuleerd. De Lewis zitorthese met hoofdsteun is getest en heeft de zwaarste eisen goed doorstaan. Daarmee voldoet de Lewis zitorthese volledig aan alle eisen uit norm ISO 7176-19.

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal