Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Certificeringen


Naast een hoogwaardige zitkwaliteit zijn ook een aantal algemene aspecten belangrijk voor de productkwaliteit. Bij het ontwerpen wordt er steeds naar gestreefd de risico’s in het gebruik te minimaliseren. Hiervoor is er onder andere een uitgebreide risicoanalyse uitgevoerd. Daarnaast voldoet de Lewis zitorthese aan alle van toepassing zijnde EU-richtlijnen, is er een brandtest uitgevoerd en voldoet het aan de eisen die gesteld worden in een crashtest.
 
CE-markering
De zitorthese is voorzien van een CE-markering. Deze geeft aan dat een product voldoet aan de daarvoor geldende eisen binnen de Europese Economische Ruimte. Voor het aanvragen van een CE-markering zijn er diverse testen uitgevoerd. Met de conformiteitsverklaring verklaart Lewis dat de zitorthese veilig is volgens richtlijn 93/42/EEG.
 
Download hier onze conformiteitsverklaring.
 
Risicoanalyse
Een belangrijk onderdeel van de CE-markering is een FMEA-analyse. Hier worden potentiële faalkansen vanuit:
  • Het ontwerp;
  • De verschillende fases van het productieproces;
  • Het gebruik;
Grondig geanalyseerd. Op deze manier wordt structureel gezorgd voor de hoogst haalbare veiligheid en productkwaliteit. Daarmee voldoet de Lewis zitorthese aan alle eisen uit norm NEN-EN 14971.
 
Crashtest
Bij een crashtest wordt een frontale aanrijding van een taxibusje gesimuleerd. De Lewis zitorthese met hoofdsteun is getest en heeft de zwaarste eisen goed doorstaan. Daarmee voldoet de Lewis zitorthese volledig aan alle eisen uit norm ISO 7176-19.
Openingstijden tijdens de Feestdagen

In verband met de kerstdagen is Lewis van 24 tot en met 26 december 2018 gesloten. Om het nieuwe jaar goed in te luiden zijn wij ook van 31 december 2018 tot en met 1 januari 2019 gesloten. Heb je in de tussentijd toch een vraag dan verzoeken wij jou om een e-mail te sturen naar info@lewisseatingsystems.nl. Vanaf 2 januari zijn we weer volledig beschikbaar en zullen wij jouw mail zo snel mogelijk beantwoorden.


Het hele team van Lewis wenst jou prettige feestdagen en een geweldig nieuwjaar waarin wij hopen jou wederom van dienst te mogen zijn!
Lees meer

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal