Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Hoe is Lewis ontstaan?


Lewis Seating Systems B.V. is vanaf 1 januari 2012 actief op de markt voor rolstoelen, werkstoelen en sta-op stoelen. Met een team van gedreven en ambitieuze medewerkers realiseren wij op deze markt de gewenste zitkwaliteit door ons eigen product: de Lewis zitorthese.
 
Deze orthese is ontwikkeld voor mensen die een groot deel van de dag zittend doorbrengen en niet of moeilijk kunnen verzitten en waarvoor standaard zitvoorzieningen geen oplossing meer bieden. De Lewis zitorthese wordt op effectieve en efficiënte wijze ingezet, waardoor weinig nazorg nodig is. Hierdoor wordt op duurzame wijze zitcomfort gerealiseerd. We zijn gevestigd in Oldenzaal, waar we met ons team beschikken over de meest moderne faciliteiten om onze diensten zo accuraat mogelijk aan te bieden.
 
Onderzoek 
Vanaf 1998 heeft Louis Huttenhuis, die in dat jaar zijn belang in Huka verkocht aan Welzorg, zich samen met anderen verdiept in de oorzaak van het ontstaan van zitproblemen.  Door samenwerking met Revalidatie Centrum het Roessingh, de Universiteit Twente en Demcon ontstaat een klimaat waarin een groep mensen jarenlang fundamenteel onderzoek verricht. Dit fundamentele onderzoek resulteert in een aantal revelante, afgeronde ingenieurs- en promotieonderzoeken.
 
Mede door de inspirerende inbreng van Dr. Ir. H.A.M. Staarink ontstaat er een vernieuwde visie op het zitten. De kennis wordt samengebracht in het bedrijf PR Sella B.V. PR Sella ontwikkelt in 2007 het SMS-zitadvies om de nieuwe visie toegankelijk te maken voor o.a. de revalidatiemarkt.
De afstand tussen de toegepaste kennis op deze markt en de ontwikkelde kennis blijkt te groot te zijn. 
 
De Lewis zitorthese
Dan ontstaan de eerste ideeën om een zitorthese te ontwikkelen, waarmee de ontwikkelde kennis op een efficiënte wijze kan worden toegepast. Opnieuw wordt een groep van onderzoekers en ingenieurs samengesteld. De eerste prototypes worden in 2009 gebouwd en met eindgebruikers getest. In 2010 en 2011 worden vele honderden ortheses uitgezet, getest en geëvalueerd. De resultaten tot nu toe laten zien, dat voorhanden zijnde zitproblemen duidelijk verminderen en veelal geheel verdwijnen. De Lewis zitorthese draagt dan ook bij aan een verbeterde levenskwaliteit van haar cliënten.
Openingstijden tijdens de Feestdagen

In verband met de kerstdagen is Lewis van 24 tot en met 26 december 2018 gesloten. Om het nieuwe jaar goed in te luiden zijn wij ook van 31 december 2018 tot en met 1 januari 2019 gesloten. Heb je in de tussentijd toch een vraag dan verzoeken wij jou om een e-mail te sturen naar info@lewisseatingsystems.nl. Vanaf 2 januari zijn we weer volledig beschikbaar en zullen wij jouw mail zo snel mogelijk beantwoorden.


Het hele team van Lewis wenst jou prettige feestdagen en een geweldig nieuwjaar waarin wij hopen jou wederom van dienst te mogen zijn!
Lees meer

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal