Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Hoe is Lewis ontstaan?


Lewis Seating Systems B.V. is vanaf 1 januari 2012 actief op de markt voor rolstoelen, werkstoelen en sta-op stoelen. Met een team van gedreven en ambitieuze medewerkers realiseren wij op deze markt de gewenste zitkwaliteit door ons eigen product: de Lewis zitorthese.
 
Deze orthese is ontwikkeld voor mensen die een groot deel van de dag zittend doorbrengen en niet of moeilijk kunnen verzitten en waarvoor standaard zitvoorzieningen geen oplossing meer bieden. De Lewis zitorthese wordt op effectieve en efficiënte wijze ingezet, waardoor weinig nazorg nodig is. Hierdoor wordt op duurzame wijze zitcomfort gerealiseerd. We zijn gevestigd in Oldenzaal, waar we met ons team beschikken over de meest moderne faciliteiten om onze diensten zo accuraat mogelijk aan te bieden.
 
Onderzoek 
Vanaf 1998 heeft Louis Huttenhuis, die in dat jaar zijn belang in Huka verkocht aan Welzorg, zich samen met anderen verdiept in de oorzaak van het ontstaan van zitproblemen.  Door samenwerking met Revalidatie Centrum het Roessingh, de Universiteit Twente en Demcon ontstaat een klimaat waarin een groep mensen jarenlang fundamenteel onderzoek verricht. Dit fundamentele onderzoek resulteert in een aantal revelante, afgeronde ingenieurs- en promotieonderzoeken.
 
Mede door de inspirerende inbreng van Dr. Ir. H.A.M. Staarink ontstaat er een vernieuwde visie op het zitten. De kennis wordt samengebracht in het bedrijf PR Sella B.V. PR Sella ontwikkelt in 2007 het SMS-zitadvies om de nieuwe visie toegankelijk te maken voor o.a. de revalidatiemarkt.
De afstand tussen de toegepaste kennis op deze markt en de ontwikkelde kennis blijkt te groot te zijn. 
 
De Lewis zitorthese
Dan ontstaan de eerste ideeën om een zitorthese te ontwikkelen, waarmee de ontwikkelde kennis op een efficiënte wijze kan worden toegepast. Opnieuw wordt een groep van onderzoekers en ingenieurs samengesteld. De eerste prototypes worden in 2009 gebouwd en met eindgebruikers getest. In 2010 en 2011 worden vele honderden ortheses uitgezet, getest en geëvalueerd. De resultaten tot nu toe laten zien, dat voorhanden zijnde zitproblemen duidelijk verminderen en veelal geheel verdwijnen. De Lewis zitorthese draagt dan ook bij aan een verbeterde levenskwaliteit van haar cliënten.

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal