Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Armsteun


Een Lewis armsteun wordt toegepast wanneer standaard armsteunen niet (meer) voldoen. Het gebruik van een armsteun wordt aangeraden om de belasting op het zitvlak te verminderen en de romp meer op te strekken. Alle type armsteunen zijn voorzien van een vochtdichte stof. Hierdoor zijn ze eenvoudig schoon te maken.

Model armsteun Vleugel
De vleugelvorm van deze armsteun biedt een groot steunvlak voor de onderarm. De Vleugelarmsteun wordt voornamelijk toegepast bij cliënten met een sacrale houding, cliënten die de neiging hebben om met de onderarmen op de bovenbenen af te steunen of cliënten die halfzijdig verlamd zijn.

Model armsteun Vleugel Plus
De Vleugelarmsteun Plus is een vergrote en verbrede vleugelarmsteun met een extra groot steunvlak voor de onderarm. Daarnaast heeft de armsteun een opstaande rand die de onderarm zijdelings ondersteund. De Vleugelarmsteun Plus wordt voornamelijk toegepast bij cliënten waarbij de Vleugelarmsteun onvoldoende ondersteuning biedt.

Model armsteun Comfort
De Comfortarmsteun heeft een minder groot steunvlak voor de onderarm dan de vleugelarmsteun. Deze wordt voornamelijk toegepast om de belasting op het zitvlak te verminderen en de romp te laten strekken. De armsteun is aan de achterkant smaller en aan de voorkant breder. Hierdoor sluit de armsteun aan bij de rugorthese en is er voldoende ruimte voor de ondersteuning van de onderarm.
 

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal