Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

De Lewis zittingorthese


Het grote verschil tussen een Lewis zittingorthese en bijvoorbeeld een traagschuim-, gel- of luchtkussen is dat de Lewis zittingorthese ongelijkmatige drukverdeling realiseert. Hierdoor worden uw zitbeentjes en uw stuit ontlast. Lewis biedt twee type zittingortheses: DoubleBase en DoubleOrtho.

​DoubleBase

  

De DoubleBase bestaat uit twee kantelbare helften voorzien van een Softfoam-kussen, Topdeck Case, Topdeck Padding en een Cover. De druk op de beide tubera kan individueel worden gevarieerd, mede door het toepassen van de Softfoam-Inlay.    

De DoubleBase is uitgerust met het BioDynamic Seatmechanisme, de kenmerkende ergonomische schaaldelen en capillaire kanaalpolymeren. De DoubleBase wordt op maat in breedte en diepte gemaakt. De heupbreedte en de bovenbeenlengte bepalen de te kiezen maatvoering. 

Bij de DoubleBase wordt het schaaldeel bekleed met een Softfoam-kussen met daarbovenop een Topdeck Case. In de Topdeck Case kunnen meerdere diktes Padding worden toegepast. Het geheel wordt vervolgens bekleed met een Cover. Het Softfoam-kussen is voorzien van luchtkanalen die samen met het geperforeerde zachtschuim,de capillaire kanaalpolymeren in de Topdeck Case en de Cover een gunstig zitklimaat realiseren.

DoubleOrtho 

   

De DoubleOrtho kent net zoals de DoubleBase twee kantelbare helften, is voorzien van het Softfoam-kussen en wordt op éénzelfde wijze bekleed als de DoubleBase. De DoubleOrtho onderscheidt zich van de DoubleBase door het toepassen van IMOtech.

De DoubleBase is uitgerust met het BioDynamic Seatmechanisme, de ergonomische schaaldelen, de capillaire
kanaalpolymeren en het IMOtech-systeem. Het IMOtech-systeem bevindt zich tussen de ergonomisch gevormde schaal en het Softfoam en is herkenbaar aan twee vormholtes, die worden gevuld met een tweecomponenten PUR-schuim. Deze vormen zich aan de linker- en rechterkant in het kussen naar de individuele contour van de cliënt. Uitharding gebeurt binnen vijf minuten en zorgt voor een verbeterde omsluiting. Hierdoor wordt de belasting op de tubera en de stuit nog verder verlaagd.   

Opbouw


De zittingorthese is uit een aantal lagen opgebouwd, waarbij iedere laag andere eigenschappen heeft. Een combinatie van deze lagen biedt het gewenste resultaat. De harde basis wordt gevormd door twee ergonomisch gevormde helften.  Bovenop deze basis delen zijn vier lagen geplaatst met variërende diktes. 
 • De harde basis
  De basis van de zitorthese is een harde ergonomisch gevormde schaal. Daarnaast bepaald de schaal de breedte en diepte van de zitorthese.
 • Softfoam Inlay
  De Softfoam Inlay is een optioneel kussen dat wordt toegepast als een verhoogde druk op de tubera is gewenst.
 • Softfoam
  De hoogte van het Softfoam varieert over het gehele zitvlak. Er zijn verschillende zones die voor comfort en verantwoorde drukverdeling zorgen. De zones die ontlast worden zijn: tubera, stuit, schaambeen, scrotum en trochanters. Voor uitlijning van de bovenbenen is er een abductie- en adductie-ondersteuning aanwezig.
 • Topdeck
  Het Topdeck bestaat uit een hoes met daarin de Padding. De bovenlaag van het Topdeck zorgt niet alleen voor een comfortabel zacht gevoel, maar ook voor klimaatverbetering. De capillaire werking van het Topdeck resulteert in een gunstig zitklimaat. De hoes van het Topdeck was- en vervangbaar de padding is alleen vervangbaar.
 • Cover
  De rekbare en slijtvaste Cover is standaard beschikbaar in twee verschillende stofferingen. Ze zijn gemakkelijk afneembaar en U kunt ze gewoon wassen!

Bekleding


De Covers zijn op 40 graden met de hand uitwasbaar. Meer informatie hierover staat vermeld op het waslabel aan de binnenzijde van de Cover. Daarnaast zijn de Covers vervangbaar. Lewis biedt verschillende covers waaronder:

Carbon Cover
De slijtvaste Carbonstof maakt optimale drukverdeling mogelijk door de hoge mate van rek. Ook heeft deze stof optimaal ventilerende eigenschappen waardoor in combinatie met de loftwatten top vocht en warmte goed worden gereguleerd. Deze cover is geschikt in situaties waarbij de client niet incontinent is of incontinent is maar toch ‘droogzit’.
 
Inco Cover
Het volledige contactvlak van de Inco Cover is vochtdicht. Deze Cover is geschikt wanneer er sprake is van ‘nat-zitten’ door incontinentie. De ventilerende eigenschappen worden bij de Inco aanmerkelijk minder ten opzichte van de Carbon cover.
 
Aangepaste openingstijden

In verband met Hemelvaartsdag zijn wij op donderdag 30 en vrijdag 31 mei 2019 gesloten.
Lees meer

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal