Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Rolstoelkussen


Met de rolstoelkussens van Lewis Seating Systems worden allerlei zitproblemen zoals pijn in de rug, nek, schouders en het zitvlak, beknelling van organen en decubitus (doorliggen) voorkomen.

Het menselijk lichaam heeft zich niet ontwikkeld om langdurig te zitten zonder dat zich zitgerelateerde problemen voordoen. Rolstoelgebruikers worden met name met dit probleem geconfronteerd en een kussen in hun rolstoel dat hen comfort biedt is dan ook van groot belang. Rolstoelen zijn vaak ontworpen als mobiliteitshulpmiddel. Op een gespannen mat tussen twee buizen wordt een rolstoelkussen geplaatst dat vaak niet het gewenste comfort biedt. Voldoet het door de rolstoelfabrikant standaard geleverde kussen voor de rolstoel niet, dan wordt veelal een speciaal rolstoelkussen toegepast. Voorbeelden zijn een gelkussen, een luchtkussen, een met water gevuld kussen of een schuimkussen.

Rolstoelkussens voor maximale zitkwaliteit

Al deze toegepaste principes in rolstoelkussens proberen de belastingsdruk over het zitoppervlak zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Na steeds een ander type rolstoelkussen te proberen wordt vaak het kussen gekozen dat de minste problemen geeft.

Unieke kussens voor in de rolstoel

Zitkwaliteit wordt onder andere bepaald door een goede houding en een goede drukverdeling. Een goede houding zorgt dat er geen wrijving kan ontstaan in het zitvlak. Behalve het Lewis rolstoelkussen lost geen enkel ander op de markt verkrijgbaar kussen voor in de rolstoel dit probleem op.

De drukverdeling wordt in het Lewis rolstoelkussen opgelost door de druk vanuit het bekken te verplaatsen naar het bovenbeen, in plaats van overal evenveel druk te genereren. Hierdoor worden de gevoelige delen, zoals stuit en zitbeentjes, extra ontlast. Aanbevolen wordt om het Lewis rolstoelkussen te gebruiken in combinatie met een Lewis rugondersteuning, zodat ook het bovenlichaam op een juiste wijze wordt ondersteund.

Kies ook voor maximale zitkwaliteit!

Bent u als cliënt, als arts, therapeut of adviseur op zoek naar een zitorthese voor in de rolstoel voor maximale zitkwaliteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak telefonisch een afspraak. Bekijk ook onze producten voor meer informatie.

Vakantieperiode - 1 augustus t/m 26 augustus 2022

In verband met de zomervakantie zijn wij in de maand augustus minder goed telefonisch bereikbaar dan dat je van ons gewend bent. 

We proberen je natuurlijk alsnog zo snel mogelijk te helpen. De snelste manier om met ons in contact te komen is per mail, via info@lewisseatingsystems.nl. Mocht je iemand telefonisch willen spreken dan zijn we dagelijks bereikbaar van 8.30 uur tot en met 12.30 uur.

Bedankt voor het begrip en we wensen iedereen een fijne zomerperiode toe!’
 
Lees meer

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal