Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Rolstoelkussen


Met de rolstoelkussens van Lewis Seating Systems worden allerlei zitproblemen zoals pijn in de rug, nek, schouders en het zitvlak, beknelling van organen en decubitus (doorliggen) voorkomen.

Het menselijk lichaam heeft zich niet ontwikkeld om langdurig te zitten zonder dat zich zitgerelateerde problemen voordoen. Rolstoelgebruikers worden met name met dit probleem geconfronteerd en een kussen in hun rolstoel dat hen comfort biedt is dan ook van groot belang. Rolstoelen zijn vaak ontworpen als mobiliteitshulpmiddel. Op een gespannen mat tussen twee buizen wordt een rolstoelkussen geplaatst dat vaak niet het gewenste comfort biedt. Voldoet het door de rolstoelfabrikant standaard geleverde kussen voor de rolstoel niet, dan wordt veelal een speciaal rolstoelkussen toegepast. Voorbeelden zijn een gelkussen, een luchtkussen, een met water gevuld kussen of een schuimkussen.

Rolstoelkussens voor maximale zitkwaliteit

Al deze toegepaste principes in rolstoelkussens proberen de belastingsdruk over het zitoppervlak zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Na steeds een ander type rolstoelkussen te proberen wordt vaak het kussen gekozen dat de minste problemen geeft.

Unieke kussens voor in de rolstoel

Zitkwaliteit wordt onder andere bepaald door een goede houding en een goede drukverdeling. Een goede houding zorgt dat er geen wrijving kan ontstaan in het zitvlak. Behalve het Lewis rolstoelkussen lost geen enkel ander op de markt verkrijgbaar kussen voor in de rolstoel dit probleem op.

De drukverdeling wordt in het Lewis rolstoelkussen opgelost door de druk vanuit het bekken te verplaatsen naar het bovenbeen, in plaats van overal evenveel druk te genereren. Hierdoor worden de gevoelige delen, zoals stuit en zitbeentjes, extra ontlast. Aanbevolen wordt om het Lewis rolstoelkussen te gebruiken in combinatie met een Lewis rugondersteuning, zodat ook het bovenlichaam op een juiste wijze wordt ondersteund.

Kies ook voor maximale zitkwaliteit!

Bent u als cliënt, als arts, therapeut of adviseur op zoek naar een zitorthese voor in de rolstoel voor maximale zitkwaliteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak telefonisch een afspraak. Bekijk ook onze producten voor meer informatie.

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Steun Hayat in haar strijd en help SMA de wereld uit!

Een van onze eindgebruikers gaat dapper de strijd aan tegen SMA! Haar naam is Hayat Afkyr, 33 jaar, en woonachtig in Pijnacker. Samen met vele anderen gaat Hayat de strijd aan tegen SMA tijdens de #eSMAfette. De #eSMAfette is een estafette door heel Nederland voor iedereen die iets met, of liever tegen, SMA heeft.  De actie is onderdeel van ‘SMA de wereld uit!’  Sinds 2013 zijn er al twee extra onderzoekenmogelijk gemaakt door deze campagne.
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal