Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Rolstoelkussen


Met de rolstoelkussens van Lewis Seating Systems worden allerlei zitproblemen zoals pijn in de rug, nek, schouders en het zitvlak, beknelling van organen en decubitus (doorliggen) voorkomen.

Het menselijk lichaam heeft zich niet ontwikkeld om langdurig te zitten zonder dat zich zitgerelateerde problemen voordoen. Rolstoelgebruikers worden met name met dit probleem geconfronteerd en een kussen in hun rolstoel dat hen comfort biedt is dan ook van groot belang. Rolstoelen zijn vaak ontworpen als mobiliteitshulpmiddel. Op een gespannen mat tussen twee buizen wordt een rolstoelkussen geplaatst dat vaak niet het gewenste comfort biedt. Voldoet het door de rolstoelfabrikant standaard geleverde kussen voor de rolstoel niet, dan wordt veelal een speciaal rolstoelkussen toegepast. Voorbeelden zijn een gelkussen, een luchtkussen, een met water gevuld kussen of een schuimkussen.

Rolstoelkussens voor maximale zitkwaliteit

Al deze toegepaste principes in rolstoelkussens proberen de belastingsdruk over het zitoppervlak zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Na steeds een ander type rolstoelkussen te proberen wordt vaak het kussen gekozen dat de minste problemen geeft.

Unieke kussens voor in de rolstoel

Zitkwaliteit wordt onder andere bepaald door een goede houding en een goede drukverdeling. Een goede houding zorgt dat er geen wrijving kan ontstaan in het zitvlak. Behalve het Lewis rolstoelkussen lost geen enkel ander op de markt verkrijgbaar kussen voor in de rolstoel dit probleem op.

De drukverdeling wordt in het Lewis rolstoelkussen opgelost door de druk vanuit het bekken te verplaatsen naar het bovenbeen, in plaats van overal evenveel druk te genereren. Hierdoor worden de gevoelige delen, zoals stuit en zitbeentjes, extra ontlast. Aanbevolen wordt om het Lewis rolstoelkussen te gebruiken in combinatie met een Lewis rugondersteuning, zodat ook het bovenlichaam op een juiste wijze wordt ondersteund.

Kies ook voor maximale zitkwaliteit!

Bent u als cliënt, als arts, therapeut of adviseur op zoek naar een zitorthese voor in de rolstoel voor maximale zitkwaliteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak telefonisch een afspraak. Bekijk ook onze producten voor meer informatie.

Masterclasses en Q&A-sessies

Bij Lewis merken wij dat  de vraag naar goed zitten, juist nu, steeds vaker gesteld wordt. Daarom delen wij in deze turbulente tijden graag onze kennis met behulp van digitale Masterclasses met als overkoepelend thema: Zithouding. 

Heb je na het bekijken van de masterclasses nog een vraag? Neem dan deel aan één van onze life Q&A sessies! 
Lees meer

In deze corona tijden hebben wij geleerd dat fysiek contact niet altijd nodig is, soms is “even sparren” ook zeer waardevol! Daarom houden wij bij Lewis elke derde donderdag van de maand van 16.00 uur tot 17.00 uur een “digitaal vragenuurtje”. Tijdens deze online sessie is er ruimte om vrijblijvend te sparren over een bepaalde casus, denken wij graag mee in oplossingsrichtingen voor specifieke zitproblemen proberen wij alle vragen over zitkwaliteit zo goed mogelijk te beantwoorden. Wil je een keer aansluiten of heb je vragen over het digitale vragenuurtje? Stuur dan een mail naar vragen@lewisseatingsystems.nl
Lees meer

Door de uitbraak van COVID-19 zijn er specifiek cruciale beroepsgroepen aangewezen die belangrijk zijn om de samenleving draaiende te houden. Lewis behoort vanaf de start van de coronaperiode tot deze cruciale beroepsgroepen. Dit betekent dat wij de afgelopen maanden niet stil hebben gezeten en dat we ondanks alle onrust, met in achtneming van de richtlijnen van het RIVM, altijd ons werk zijn blijven doen.

Lees hier alles over onze bereikbaarheid, leveringen en preventie maatregelen!


Lees meer
De data voor de workshops in 2020 zijn bekend!

De data voor de workshops in 2020 zijn bekend. Dit betekent dat jij je vanaf nu in kunt schrijven voor deelname aan onze geaccrediteerde workshops.  

 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal