Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Rolstoelkussen


Met de rolstoelkussens van Lewis Seating Systems worden allerlei zitproblemen zoals pijn in de rug, nek, schouders en het zitvlak, beknelling van organen en decubitus (doorliggen) voorkomen.

Het menselijk lichaam heeft zich niet ontwikkeld om langdurig te zitten zonder dat zich zitgerelateerde problemen voordoen. Rolstoelgebruikers worden met name met dit probleem geconfronteerd en een kussen in hun rolstoel dat hen comfort biedt is dan ook van groot belang. Rolstoelen zijn vaak ontworpen als mobiliteitshulpmiddel. Op een gespannen mat tussen twee buizen wordt een rolstoelkussen geplaatst dat vaak niet het gewenste comfort biedt. Voldoet het door de rolstoelfabrikant standaard geleverde kussen voor de rolstoel niet, dan wordt veelal een speciaal rolstoelkussen toegepast. Voorbeelden zijn een gelkussen, een luchtkussen, een met water gevuld kussen of een schuimkussen.

Rolstoelkussens voor maximale zitkwaliteit

Al deze toegepaste principes in rolstoelkussens proberen de belastingsdruk over het zitoppervlak zo gelijkmatig mogelijk te verdelen. Na steeds een ander type rolstoelkussen te proberen wordt vaak het kussen gekozen dat de minste problemen geeft.

Unieke kussens voor in de rolstoel

Zitkwaliteit wordt onder andere bepaald door een goede houding en een goede drukverdeling. Een goede houding zorgt dat er geen wrijving kan ontstaan in het zitvlak. Behalve het Lewis rolstoelkussen lost geen enkel ander op de markt verkrijgbaar kussen voor in de rolstoel dit probleem op.

De drukverdeling wordt in het Lewis rolstoelkussen opgelost door de druk vanuit het bekken te verplaatsen naar het bovenbeen, in plaats van overal evenveel druk te genereren. Hierdoor worden de gevoelige delen, zoals stuit en zitbeentjes, extra ontlast. Aanbevolen wordt om het Lewis rolstoelkussen te gebruiken in combinatie met een Lewis rugondersteuning, zodat ook het bovenlichaam op een juiste wijze wordt ondersteund.

Kies ook voor maximale zitkwaliteit!

Bent u als cliënt, als arts, therapeut of adviseur op zoek naar een zitorthese voor in de rolstoel voor maximale zitkwaliteit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak telefonisch een afspraak. Bekijk ook onze producten voor meer informatie.

Het coronavirus houdt Nederland in zijn greep. Dit betekent dat we bij Lewis ook maatregelen hebben moeten nemen. Wij doen ons uiterste best om zo goed mogelijk invulling te geven aan onze zorgplicht, maar wij moeten ook ons best doen om verdere verspreiding tegen te gaan. Uitgangspunt voor Lewis betreft de richtlijnen en adviezen zoals die door het RIVM worden voorgeschreven.

Concreet betekent dit dat wij in overleg met u en uw hulpmiddelenleverancier bepalen of uw geplande afspraak door kan gaan. Wij, of uw hulpmiddelenleverancier, bellen u minimaal één dag van tevoren om te weten of u klachten zoals bij neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts heeft. Mocht u één van deze klachten hebben dan zullen wij de afspraak op locatie moeten annuleren, maar bespreken wij direct hoe we zo snel mogelijk invulling kunnen geven aan uw zorgvraag. Mocht u uit voorzorg de afspraak willen verplaatsen dan kijken we samen wanneer we een alternatieve afspraak kunnen plannen.

Mocht u verder vragen hebben dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen. We danken u alvast voor uw begrip en medewerking.


Lees meer

De Support vindt plaats van 13 t/m 16 mei 2020!

Support is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders, mantelzorgers en betrokken (zorg)professionals. Nergens vind je zo’n veelzijdig aanbod in onder andere hulpmiddelen, mobiliteit & vervoer, sport & vrije tijd en wonen & domotica als op Support.

Zien we jou daar?


Lees meer
De data voor de workshops in 2020 zijn bekend!

De data voor de workshops in 2020 zijn bekend. Dit betekent dat jij je vanaf nu in kunt schrijven voor deelname aan onze geaccrediteerde workshops.  

 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal