Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Digitaal vragenuurtje


Bij Lewis zeggen we niet voor niets: "kennis is pas van waarde als je het deelt". Daarom organiseren wij elke derde donderdag van de maand van 16.00 uur tot 17.00 uur een “digitaal vragenuurtje”. 
 
Ben jij therapeut, indiceerder, adviseur, consulent, eindgebruiker, student of op een andere manier geïnteresseerd in Lewis? Wil je meedenken, meedoen of heb je een onderwerp dat je graag zou willen inbrengen? Stuur dan een mail naar vragen@lewisseatingsystems.nl 

Geef in deze mail aan wie je bent, op welke datum je deel wilt nemen en welk onderwerp je eventueel zou willen bespreken. Dan ontvang je van ons de deelname link. In verband met de Algemene Verordening Gegevens bescherming vragen we om eventuele vraagstukken of casussen volledig te anonimiseren.
 
Voorbeelden van onderwerpen die we kunnen behandelen zijn:
  • Mijn cliënt blijft onderuitzakken ondanks dat ik de rolstoel voldoende kantel. Wat kan ik doen?
  • Ik heb een cliënt waarbij ik graag een Lewis zitorthese zou willen uitproberen. Hoe kan ik dit het beste aanpakken?
  • Ik denk dat een zitorthese nog een stap te ver is voor mijn cliënt. Welke mogelijkheden zijn er om de standaard zitvoorziening in te stellen zodat mijn cliënt beter zit?
  • Als rolstoelgebruiker wil ik graag een Lewis zitorthese in mijn auto. Is dit mogelijk?
  • Ik zit slecht en heb een zitorthese nodig. Ik zie hier erg tegenop omdat ik graag met de handbike op pad ga. Welke mogelijkheden zijn er voor mij?
  • Als ergotherapie student zoek ik meer informatie over zitten in een rolstoel. Kan ik daarvoor bij u terecht?
  • Hoe onderbouw ik de aanvraag voor een zitorthese? 
Komt de dag of het tijdstip niet uit? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Graag zien wij jouw aanmelding voor het digitale vragenuurtje tegemoet!

Bij Lewis stellen wij onze eindgebruikers centraal en laten ze optimaal functioneren in de maatschappij! Dit is ook het doel van het Landelijk Normenkader Hulpmiddelen. 
Maar wat betekent het LNH voor maatwerk zitortheses? 

We delen onze kennis graag in één van onze webinars:
Landelijk Normenkader Hulpmiddelen onder de loep!
 
Lees meer

​Het is zover, de Support beurs gaat weer door en wij zijn erbij! Kom jij ook?

De Support is van 15 t/m 18 juni in de Jaarbeurs (Utrecht). En maakt dit jaar onderdeel uit van de Dutch Health Week.
Meld je gratis aan via de site: www.supportbeurs.nl of registreer je tijdens de Support bij één van de informatiestands van de jaarbeurs.

 
Lees meer

GOED NIEUWS!
Met gepaste trots presenteren wij het "Landelijk kwaliteitskader voor zit- en ligorthese".

Wat houdt het in ❓

Wij als orthese fabrikanten vinden dat er géén eenduidig, actueel en helder inzicht bestaat in waar de verantwoordelijkheid van de orthese fabrikant precies begint, wat daar in de loop van de tijd aan toegevoegd is én waar deze eindigt. Daarom hebben wij, een groep van 10 Nederlandse orthese fabrikanten, in een gezamenlijk initiatief een kwaliteitskader voor zit- en ligorthesen opgesteld. 
 
Lees meer

De data voor de workshops van 2022 zijn bekend!

Wil jij weten hoe je grip kunt krijgen op zitkwaliteit? En hoe je zitkwaliteit positief kunt beïnvloeden met een zitvoorziening? Dan is de cursus ‘Anatomisch Verantwoord en Stabiel zitten in de praktijk’ wat voor jou!

Heb je handvatten nodig om functie-eisen te stellen? Of lukt het opstellen van functie-eisen wel maar heb je vervolgens moeite met het in kaart brengen van de producteigenschappen  van een zitorthese? De cursus ‘Wanneer een zitorthese? Ontrafel praktijksituaties met behulp van ICF’ helpt je met het in kaart brengen en analyseren van zitrelevante cliëntstoornissen, -beperkingen en -behoeften met het ICF-model als hulpmiddel.
 
Lees meer

Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal