Lewis Seating Systems
Lewis Seating Systems is een fabrikant van zitortheses. Het Lewis team wil ervoor zorgen dat de levenskwaliteit van rolstoelgebruikers verbeterd wordt.
Vrijheid en levensgeluk nemen toe door zitten zonder pijn!
Sit & feel free!Sit & feel free!

Sit & feel free!-Award


Wie wint dit jaar de Sit & feel free!-Award?
De Sit & feel free!-Award is een award die Lewis Seating Systems sinds 2014 uitreikt aan personen, organisaties of stichtingen die zich sterk maken voor de zelfstandigheid van mensen met een beperking. Lewis vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan een breder, maatschappelijk perspectief. Er is voor deze award dan ook gekozen voor het thema ‘zelfstandigheid van mensen met een beperking in Nederland’, omdat Lewis zich hier ook zelf dagelijks voor inzet. Naast  een prachtige award ontvangt de winnaar ook een geldbedrag van €2.500,- om hun doel te realiseren.
 
Mee doen?
Personen, organisaties of stichtingen die zich sterk maken voor het verbeteren van de zelfstandigheid van mensen met een beperking kunnen in aanmerking komen voor de Sit & feel free!- Award. Zij kunnen worden voorgedragen of zichzelf aanmelden door een e-mail te sturen naar marketing@lewisseatingsystems.nl.  Vermeld hierin de naam en de website van de genomineerde en schrijf een motivatie van maximaal 250 woorden waarom juist dit initiatief de Sit & feel free!-Award verdient.
 
Aanmelden kan tot 9 juni 2017. De Sit and feel free!-Award wordt uitgereikt op 30 juni 2017 onder het genot van een hapje en drankje bij Lewis Seating Systems in Oldenzaal. 

Sit & feel free!-Award 2016
Op 2 juli jongst leden is de 3e Sit & feel free!-Award uit aan Edgar Masselink van het Action Jeugdsportkamp! Naast een prachtige award mocht hij ook het geldbedrag van €2.500,- euro in ontvangst nemen om te besteden aan dit geweldige evenement. Linda Visscher, een enthousiaste Lewis gebruikster, is al jaren vrijwilligster bij het sportkamp en heeft dit goede initiatief aangedragen.

De keuze voor dit project was niet gemakkelijk. Er werden vele fantastische initiatieven aangedragen maar uiteindelijk rolde het Action jeugd Sportkamp bijna unaniem als winnaar uit de bus. De sportweek draagt bij aan de ontwikkeling van zelfstandigheid maar levert tegelijkertijd een gevoel van vrijheid en geluk op!


 
Het Action Jeugdsportkamp organiseert al sinds 1984 fantastische sportkampen voor jongeren met een (zware) lichamelijke beperking in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Sport is een uitlaatklep, geeft zelfvertrouwen en laat de jongeren ontdekken waar hun talenten en mogelijkheden liggen, en dat allemaal ondanks de beperking. Daarnaast is het fijn om lotgenoten te leren kennen en de ‘’sleur’’ van alle dag even te kunnen vergeten! Ook voor ouders- en verzorgers is deze week belangrijk, omdat de zorg een week uit handen wordt genomen en zij weer even kunnen bijtanken.Sit & feel free!-Award 2015
De winnares van 2015 is Mandy Langbroek met haar project Sneeuwdag voor mensen met een verstandelijke beperking. Mandy werkt als psychomotorisch therapeut en kijkt graag naar de mogelijkheden van haar cliënten. Zij leerde cliënten kennen met de droom ook eens te willen skiën en zo ontstond het idee van de Sneeuwdag in 2013. Dit jaar vond het voor de 3e keer plaats samen met maar liefst 150 mensen met een verstandelijke beperking.

Sit & feel free!-Award 2014
Ter gelegenheid van de levering van de 1.000ste zitorthese heeft Lewis in 2014 deze award in het leven geroepen. Op 11 april 2014 reikte Ank Bijleveld (Commissaris van de Koning van Overijssel) hem uit aan Roos Prommenschenckel en haar Foundation, ter ondersteuning van het project van de RPF om treinen toegankelijker te maken voor rolstoelers.

Openingstijden tijdens de Feestdagen

In verband met de kerstdagen is Lewis van 24 tot en met 26 december 2018 gesloten. Om het nieuwe jaar goed in te luiden zijn wij ook van 31 december 2018 tot en met 1 januari 2019 gesloten. Heb je in de tussentijd toch een vraag dan verzoeken wij jou om een e-mail te sturen naar info@lewisseatingsystems.nl. Vanaf 2 januari zijn we weer volledig beschikbaar en zullen wij jouw mail zo snel mogelijk beantwoorden.


Het hele team van Lewis wenst jou prettige feestdagen en een geweldig nieuwjaar waarin wij hopen jou wederom van dienst te mogen zijn!
Lees meer

Support 2018 is Nederlands belangrijkste event voor mensen met een bewegingsbeperking – waaronder mensen met een fysieke beperking en senioren – hun familieleden, begeleiders en mantelzorgers. Het event is er zeker ook voor professionals zoals ergotherapeuten, indicatiestellers, zorginkopers en wijkverpleegkundigen. Zij komen naar de Jaarbeurs in Utrecht om nieuwe informatie en inspiratie op te doen, innovaties te omarmen en om actief mee te doen aan workshops en activiteiten.
Lees meer

Op 20,21 en 22 april a.s vindt de REVA plaats in Gent! Natuurlijk is Lewis van de partij.

Een vraag over dienstverlening? Op zoek naar het juiste hulpmiddel? Op REVA vindt u zeker de juiste oplossing! Daar zorgen de 160 exposanten of een deelname aan een van de studiedagen of workshops voor.


Lees meer

De manier waarop Lewis zitproblemen oplost is gebaseerd op een nieuwe kijk op zitten. Deze kijk is ontstaan door intensieve samenwerking met specialisten en onderzoekers. Onze kennis en ervaringen over zitten delen we graag. We hopen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan een wereld waarin mensen pijnvrij kunnen zitten!

We hebben ervoor gekozen om de maand maart van 2017 in het teken te zetten van “kennis delen”. Wil jij weten wat we deze maand allemaal doen? Lees dan snel verder!


Lees meer
Afspraak maken
Voor cliënt of zorgprofessional
Bel ons op 088 - 011 49 00
Van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 08:30 tot 17:00 uur
Meer contactgegevens
Download Portal